Frissen Fejérből

2022.11.30. 16:31

Királyok, királynék és a római légió katonái is tekerhetnek a nádasdladányi kerékpárutakon

A már meglévő kerékpárúthoz csatlakozó új szakasz átadása jött el szerda délelőtt Nádasdladányban. A nemzeti színű szalagot Törő Gábor országgyűlési képviselő és Varga Tünde, Nádasdladány polgármestere vágták át.

Hajdú Marianna

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A több irányból összefutó, egy csomópontban találkozó utak mentén – amit Nádasdy-elágazónak neveznek – nem jelentéktelenebb útvonalak futnak, mint a székesfehérvári irányban a Királyok útvonala, Jenő (Polgárdi-Balaton) irányában a Seuso kincsek útvonala, Ősi felé (Veszprém-Balaton irány) a Királynék útvonala.

Nádasdladányban található, történelmi jelentőséggel bíró Nádasdy-kastély, amelyhez nagyon sok látogató kerékpárral érkezik, majd megy tovább Polgárdi vagy Veszprém irányába. A kerékpárút itt megépült, új szakaszával az ideérkezők, már mindkét irányban csatlakozhatnak a Balatont körbefutó kerékpárútra.

Fotós: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap 

A település belterületén húzódó, Jenő-Polgárdi-Balaton felé vezető kerékpárút nagyon hosszú, így csak több szakaszban tervezhető a megvalósítása. Ez az első szakasz a Magyar Falu Program keretében száz százalékos pályázati támogatásból valósult meg, és kapcsolódik a már kiépített Fő úti kerékpárúthoz, a Kastély út mentén. Az új kerékpárút hossza 574 méter, és kivitelezése közel nettó 37 millió Ft volt. A munkák befejezése már az ősz folyamán megtörtént. A kerékpárút a kerékpáros turisták és a hivatásforgalmi kerékpározók igényét is kielégíti.

Az új szakasz a Nádasdy-kastély parkja mellett halad. A központtól az óvoda parkolóig kétirányú, aszfaltos, elkülönül a fő közlekedési úttól, így a kerekezés akár kisgyermekekkel is biztonságos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában