Kérelem

2022.11.17. 17:30

Karácsonyi támogatásra pályázhatnak a sárszentágotaiak

Egyszeri, egyösszegű karácsonyi támogatásra pályázhatnak a kiírásban foglalt jogosultsági feltételeknek eleget tevő sárszentágotaiak. A kérelmeket november 30-ig fogadják az Alapi Közös Önkormányzati Hivatal Sárszentágotai Kirendeltségén.

Héjj Vivien

Illusztráció!

Forrás: Pexels.com

Karácsonyi támogatás megállapításáról döntött Sárszentágota képviselő-testülete. A jogosultsági feltételeknek megfelelő személyek november 15. és november 30. között pályázhatnak egyszeri támogatásra, melynek összege 10 ezer forint háztartásonként.
A kérelmet a sárszentágotai önkormányzatnál rendszeresített eseti rendkívüli települési támogatás iránti kérelem nyomtatványon kell benyújtani az egy főre jutó jövedelem kiszámításához szükséges dokumentumokkal együtt. Támogatásra jogosult az a háztartás, amelyben legalább egy kérelmező a reá irányt adó nyugdíjkorhatárt betöltötte.
A kérelemhez csatolni kell a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatósága által kiállított, 2022. januártól megállapított ellátásról szóló igazolást. A támogatás feltétele, hogy a kérelmező családjában az egy főre jutó jövedelem ne haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének tízszeresét – 285 000 forint – egyedülálló kérelmező esetén a tizenötszörösét – 427 500 forint.
A kérelmek átvétele ügyében Siák Gáborné szociális-igazgatási vezető-főtanácsos jár el hétfőn, szerdán és pénteken 8-12, valamint szerdán 13-16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában