Frissen Fejérből

2022.11.27. 14:25

Jó hangulatú műsoros disznótoros Kőszárhegyen

A Kőszárhegyi Alvégi Baráti Kör vacsorán látta vendégül helyi és környékbeli barátait szombaton. A fimon falatokra – orjaleves, toros káposzta, sült kolbász és hurka, valamint házi sütemény – jól csúsztak a válogatott pálinkák, borok és sörök. A színpadi produkciókat retró diszkó követte.

V. Varga József

Western linedance Úrhidai Táncimádók módra. Jobbról a csoport vezetője, Szabóné Erika

Forrás: V. Varga József / FMH

„Újra itt van, újra itt van a nagy csapat!” – a házigazdák tagjai az Illés együttes klasszikusára vonultak be a művelődési házba. Egy nagy ölelés mindenkinek! – üdvözölte a sokaságot Takács István, a baráti kör elnöke. A pandémia miatt legutóbb 2019 novemberében randevúzott a Sárrét kistáj (Füle, Jenő, Kőszárhegy és Úrhida) egyesületeinek, civil szervezeteinek közössége.

A sorban a 17. disznótoros vendégség fő bölléri teendőit Molnár Tibor töltötte be, egy 160 kilogrammos jószágot dolgoztak föl, a napi munkákból, ez esti tálalásból a baráti kör minden tagja kivette a részét.

A műsoros blokk nyitánya felemásra sikeredett, ugyanis a hangtechnika csak nem akart „felállni”. A kéretlen pauzát Failné Horváth Mónika kötötte át rögtönzött stand-up vegyesével. (A nézőtérről egy sztentori hang meg is jegyezte: Ez itt a Mónika-show!)

„Minden nagyon szuper!” – a zenés paródiára a kőszárhegyi gyerekek ropták a színpadon önfeledten. „A saját ecsémnek a nagyapja vagyok” – derült ki egyebek között Sárkány Barnabás csavaros szavalatából. Az ifjú Tóth Máté ismert zongoradarabokat játszott, majd az Úrhidai Népdalkör színes dalcsokra szórakoztatott.

Minden nagyon szuper! – Mónika és a gyerekek a zenés paródiában
Forrás: V. Varga József / FMH

Jenő polgármestere, Kerekes Ildikó adventi koszorúval, valamint „hasznos” ajándékcsomaggal (hatósági áras étolajjal, tojással, tejjel, liszttel, cukorral és krumplival) lepte meg a házigazdákat; a Tűzrőlpattant Menyecskék kórusa veretes rímekbe szedett köszöntővel készült. „Köss egy sárga szalagot a tölgyfára!” – az Úrhidai Táncimádók Linedance Klub négy tagja, Szabóné Erika vezetésével az ismert örökzöldre is táncolt.

Színpadon a „három tenor”: Kiss Zsolt (b), Zelenák Tibor és Gabrieli-Kiss József
Forrás: V. Varga József / FMH

A Kőszárhegyi Nyugdíjas Baráti Kör tagjai a disznóvágással kapcsolatos mókás történeteket elevenítettek fel; végül a nagyérdemű együtt énekelte velük: „Szeressük egymást, gyerekek, / Hisz minden percért kár!”. A két kőszárhegyi koma kettőse most komára és kománéra változott: Pista és Zsuzsa fényt derített a tuti csapat összerázó tréningre, ami faluhelyen nem lehet más, mint a traktor.

A francia gourmet szakács, Vági Róbert a magyar szőlősgazdánál, Fail Lászlónál vendégeskedett, s egyebek között megállapították, hogy „nem lehet a Márta másé, mert a Márta már Tamásé” (a szójáték a Borján házaspárra utalt, a fellépők imádkoztak, hogy Tamás és Márta időben megérkezzen).

Érkezik a finom orjaleves, a főtt hús és a zöldségek – Mónika és János
Forrás: V. Varga József / FMH

A visszatérő Négy Vidám Tenor formáció – Bacsa Ferenc betegsége miatt – Három Vidám Tenorrá redukálódott: Gabrieli-Kiss József, Kiss Zsolt és Zelenák Tibor produkciójának bizony vastaps dukált ezúttal is a finálén. Bár Tibor félhangosan megjegyezte: ha már a színpaddal átellenben az egyik műsorszámhoz felállították a kivetítőt, nézzük inkább az Argentína – Mexikó focimeccset…

 

Hajnalka és Ildikó háromemeletes, fenséges tortával köszöntötte a baráti kört, majd kezdetét vette a retró diszkó. „Holnap hajnalig…” – szólt a Neoton Família slágere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában