Fejlesztés

2022.11.02. 16:30

Információs táblák a Zámolyra látogató turistáknak

Három információs tábla már kikerült, de összesen tizenegy kihelyezését tervezi a zámolyi önkormányzat. A színes, fotókkal ellátott táblákon a község egyes területein található nevezetességekről lehet tájékozódni.

Borsányi Bea

Az egyik első helyszín, ahová kikerült a tábla a falu határában lévő temető

Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

Az elsők között – még Mindenszenteket megelőzően - a temető bejáratától nem messze került ki a tábla, amelyen a sírkertben felkereshető emlékekről, így a búcsi leventék és a Lamberg grófok sírhelyéről, valamint a régi zsidó temetőről kaphatnak információt az érdeklődők. Ugyancsak felállították már a táblát az önkormányzati hivatal szomszédságában található első világháborús emlékműnél és a Rákóczi utcai kőkeresztnél is. Utóbbit nem olyan régen sikerült visszaadni a közösségnek, a szomszédos terület korábbi tulajdonosa ugyanis elkerítette. Sallai Mihály, polgármester úgy tervezi, hogy még az idén mind a tizenegy tábla a helyére kerül, így aki Zámolyon sétál a jövőben, segítségükkel megismerheti a falu nevezetességeit és általuk egy kicsit a történelmét is. Mindegyik táblán QR kód is található, amelyeket leolvasva az okostelefon térképes alkalmazása az útvonalat is megmutatja a keresett látványossághoz, emlékműhöz, amelyről további leírást is olvashatnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában