Frissen Fejérből

2022.11.09. 08:00

Heti kettő helyett három napon lehet avart égetni Sárosdon

Módosult a település avar- és kerti zöldhulladék égetési rendje. Az eddigi két nap helyett immár három napon lehet égetni – ünnepnapokon azonban tilos.

Héjj Vivien

Forrás: Nagy Norbert / FMH-archív

A kerti hulladék égetése a továbbiakban március 16-tól május 1-ig és október 15-től november 30-ig hétfőn, szerdán és szombaton 8 és 19 óra között lehetséges, ha a hatáskörrel rendelkező szerv ezen időszakban országos tűzgyújtási tilalmat nem rendel el.

Tilos égetni egészségügyi, oktatási, kulturális és szociális intézmények, nyitott sportlétesítmények 100 méteres körzetében az intézmény működésének ideje alatt, valamint az egyházi és vallási rendeltetésű ingatlanok 100 méteres körzetében az egyházi szertartások, rendezvények ideje alatt.

Tilos az égetés bolt, rendelő, gyermekintézmények, sportlétesítmények, szolgáltató egységek közelében, ha a kerti hulladék égetése során a legkisebb zavaró hatás – füst – bekövetkezne az egységeket, illetve az azok szolgáltatásait igénybe vevőket érintően.

Az eddigi heti két nap helyett tehát heti három napon lehet égetni – ünnepnapokon viszont az avar- és a kerti zöldhulladék égetése tilos! Ugyancsak tilos az égetés szombati napokon 12 óra után a futballpálya 200 méteres körzetében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában