Frissen Fejérből

2022.11.29. 16:21

Háborús áldozatoknak és egyesületük egykori tagjainak állított emléket a Tarsoly Ifjúságért Egyesület (videó)

A Tarsoly Ifjúságért Egyesület által, az I. világháborús áldozatok emlékére korábban ültetett fa nem bírta a ránehezedő megpróbáltatásokat. Most azonban az egyesület pótolta, és egy díszcseresznye fát ültettek.

Baráth Eszter

Fotó: Nagy Norbert

Az I. világháború befejezésének századik évfordulóján a Tarsoly Ifjúságért Egyesület már ültetett egy fát a háború áldozatainak emlékére a Németh László Általános Iskola előtti téren. Később azonban, amikor a távhővezetéket cserélték, a fát arrébb kellett ültetni, ezt a megpróbáltatást pedig már nem élte túl. Az egyesület most néhány méterrel arrébb pótolta, a díszcseresznye pedig az I. világháború áldozatai mellett a Tarsoly Ifjúságért Egyesület egykori tagjainak is emléket állít.

Fotós: Nagy Norbert


A faültetésen Molnár Tamás, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, többször tapasztalta már azt a problémát, hogy egy-egy fát túl közel ültetnek valamilyen közművezetékhez, éppen ezért mindig jól át kell gondolni, hova kerülnek a növények. – Az utóbbi időszakban nagyon sok szó volt arról, hogy a városban mi a szerepe a fáknak.

 

Azt gondolom, hogy szerencsére elmondhatjuk, Székesfehérváron rengeteg fa lett elültetve az elmúlt években – emelte ki a képviselő. Mint mondta, egy közösségi faültetésnek nagyon fontos szimbolikája, hogy amikor a közösség tagjai elsétálnak a növény mellett, akkor eszükbe jut az ültetés és azok is, akik emlékére ültették.
Sipos András, a Tarsoly Ifjúságért Egyesület elnöke és Barna Éva vezetőségi tag megemlékeztek az egyesület elhunyt tagjairól is, amelyet Nagy Dóra, az I. István Technikum tanulója szavalatával egészített ki.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában