Közlekedés

2022.11.24. 15:27

Fekvőrendőrök is védik az óvodásokat Abán

Sebességcsökkentő küszöbök, vagy ahogy a köznyelv ismeri, fekvőrendőrök csillapítják a forgalmat az abai óvoda körüli utcákban, ugyanis a 30 kilométer per órás maximum sebességet megengedő táblák nem jelentettek akadályt a száguldozóknak.

Héjj Vivien

Sebességkorlátozó tábla és fekvőrendőrök – az óvoda környékén már csak lépésben tanácsos közlekedni

Fotó: Aba önkormányzat közösségi oldala

Az elmúlt időszakban több lakossági megkeresés érkezett Aba önkormányzata felé az óvoda környéki, rendszeresen tapasztalható száguldozások miatt. A széles utca egyenes szakasza ugyanis igencsak vonzóvá vált a gyorsulás szerelmeseinek.

Az önkormányzat számára közlekedésbiztonsági szempontból kiemelten fontos terület az óvoda és annak környéke. Mikula Lajos polgármester tájékoztatása szerint megkezdődött a sebességcsökkentő küszöbök kihelyezése, s az óvodához is került négy darab fekvőrendőr, így a hozzávetőlegesen 500 méteres szakaszon már csak lépésben tanácsos közlekedni.

További sebességcsökkentőket telepítettek az Árpád utca – Dózsa utca sarkára, a Törő-kúthoz és a Kossuth utcába.

A sebességcsökkentő küszöbök forgalomra gyakorolt hatásának ismeretében további telepítéseket is tervez a város képviselő-testülete. A következő ilyen terület a Deken sor lesz, ahol a tapasztalatok szerint a személyautósok mellett a munkavállalókat szállító buszok is a megengedettnél nagyobb sebességgel közlekednek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában