Átadták a megújult szervizutat

2022.11.03. 13:25

Farkas László: Ég és föld a különbség az egykori és a mai körülmények között

Régóta várt beruházás valósulhatott meg Palotavárosban. A Balatoni út belső szervizútjának első ütemét járta be csütörtök délelőtt Cser-Palkoivcs András polgármester és a szóban forgó településrész önkormányzati képviselője, Farkas László az ott lakók társaságában.

Kecskés Zoltán

Cser-Palkovics András polgármester és Farkas László a megújult szervizút sajtótájékoztatóján.

Fotó: Kecskés Zoltán

A megjelent politikusok nagy eredménynek nevezték a bruttó 104 millió forintos fejlesztés megvalósulását, hiszen mint megtudtuk, a tavaszi szerződéskötést követően a folyamatosan emelkedő építőipari árak miatt bizonytalanná vált a szerződés teljesítése, így a költségek lefaragása érdekében a műszaki tartalmat kénytelenek voltak felülvizsgálni.  Ahogy azt Cser-Palkovics András lapunknak elmondta, az aszfaltburkolatok térkőburkolatra történő kiváltásával sikerült a költségnövekedések hatását enyhíteni, így az önkormányzatnak nem kellett többletforrást biztosítania a Balatoni út 3–15. közötti belső szervizút kivitelezéséhez. 

A  sajtó munkatársai mellett az ott lakók egy része is megjelent a terület bejárásán.
Fotós: Kecskés Zoltán

A rekonstrukció keretén belül felújították a Vörösmarty tér és a Tolnai utca között az ivóvíz vezeték mellett a teljes útpályát, valamint új csapadékcsatornát építettek, illetve a közvilágítás is megújult. A 152 méter hosszú szakaszon ezen felül még 45 parkolót is kialakítottak. 

- Örül a szívem a lakókkal együtt, hogy végre hosszú idő után, a két éves koronavírus-járványt is átvészelve, nyakunkon az energiaválsággal, az első ütem elkészülhetett. Köszönöm a közgyűlésnek és a polgármester úrnak, hogy ez a fejlesztés megvalósulhatott. Mindenki emlékszik még a régi körülményekre és íme a mostani, ég és föld a különbség. Korszerű és nagyon kulturált körülményeket tudtunk létrehozni – fogalmazott Farkas László  képviselő.  

A felújított szervizút egy része. A polgármester ígérete szerint, amint lehetőség adódik folytatódnak a munkálatok a következő ütemmel.
Fotós: Kecskés Zoltán

Az önkormányzati képviselő szavaihoz kapcsolódva a városvezető emlékeztetett, hogy a járványhelyzet és az energiaválság okán egy nehéz időszakot tudhatnak maguk mögött. A környéken élőknek  a türelmét is megköszönte a kivitelezési munkák során. A polgármester kiemelte, hogy az érintett területen öt fát is ki kellett vágniuk a munkatársaknak, ám ezek közül csak az egyik esett közvetlenül a beruházás áldozatául nyomvonal szélesítés miatt, a másik négyet betegség miatt kellett eltávolítani az előírásoknak megfelelően. A pótlásukról az önkormányzat is gondoskodni fog a városgondnokság közreműködésével. Cser-Palkovics András hangsúlyozta azt is, hogy amint lehet, szeretnék folytatni a felújítási munkálatokat a következő ütemmel, melynek előkészítése már jelenleg is zajlik.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában