Ültess fát!

2022.11.18. 09:00

Fákat ültettek a sukorói ovisok (videóval)

A sukorói óvoda nagycsoportosai négy nagy fát ültettek el egy helyi játszótéren a 10 millió Fa Alapítvány szervezésében.

S. Töttő Rita

Fotó: Kovács Anna

- Az óvodások, az óvónők és dajkák a szülőkkel együtt mind készültek az eseményre, amely nagyon jó hangulatban telt. A nagycsoportos óvodások verssel, zenés játékkal készültek, és az esemény alatt megtanulhatták a helyes faültetés fortélyait is. A sok szorgos kezecske pillanatok alatt professzionálisan ültette el a fákat – fogalmazta meg a feol.hu-nak Kovács Anna szervező, hozzátéve: a fákat és az ültetéshez szükséges egyéb hozzávalókat a szülők maguk finanszírozták.

Az alapítvány – tette hozzá a szervező -, szakmai segítséget nyújtott nekik a megfelelő fák kiválasztásában és a logisztikában. Az őshonos fák kiválasztásában figyelembe vették a talajviszonyokat, így sajmeggyet, virágos kőrist és pusztai szilt ültettek.

- A Mókus csoport nemcsak elültette a fákat, de örökbe is fogadta azokat! Pontosan tudják a gyerekek, hogy a fáknak kell a gondoskodás, így tavasszal az óvónénik és dajkák segítségével megkezdődik a fák tányérjainak a megigazítása és az öntözés! A nyári szünetben pedig egy közelben lakó család fogja gondját viselni a fáknak – tudtuk meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában