Nagy meglepetés történt

2022.11.25. 16:33

Elnökválasztás a Fejér megyei ügyvédeknél

A Fejér Megyei Ügyvédi Kamara elnöksége választási közgyűlést tartott pénteken. A szavazáson nagy meglepetés nem történt.

S. Töttő Rita

Forrás: FMH-Archív

Neukum Flórián fehérvári ügyvédet választotta meg a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara elnökének a november 25-i választásokon Fejér megye ügyvédsége. Neukum Flórián harminc éve praktizál a megyeszékhelyen, s 2002 óta áll kapcsolatban a kamarával. 2006-ig a Fegyelmi Bizottság tagja volt, 2010-től az elnökség tagja, 2018-tól elnökhelyettese, 2020-ban pedig általános elnökhelyettes lett – elnöki jogkörrel. A 2022-es választáson egyedüli jelöltként indult az elnöki posztért, s el is nyerte azt. A választáson a kamara titkárának Szabó Kálmán ügyvédet, elnökhelyettesének pedig Bödő Adrienn és Volein István ügyvédeket választották meg.

- Az elmúlt évek jelentős és komoly jogalkotási kényszerben teltek – naponta jelennek meg ugyanis az új jogszabályok, lekövetésük szinte lehetetlen – mondta el a feol.hu kérdésére a frissen megválasztott elnök, hozzátéve: ez komoly szakmai kihívást jelent az ügyvédségnek. A Fejér Megyei Ügyvédi Kamara mindezek mellett számos területen igyekezett még helytállni: - 2019-ben elindult a kötelező kreditpontos képzés, amely a kamara fő feladata. Folyamatosan képezzük a tagokat, előadásokat szervezünk, így próbáljuk a szinten tartást elősegíteni. Azt gondolom, ez egészen jól megy Fejér megyében.

A kamara köztestület, amely az oktatás mellett érdekvédelmet is ellát – tette hozzá Neukum Flórián, aki 2020-ban időközi választáson lett elnök. Ekkor kezdődött az új fejezet a szervezet életében azzal, hogy megszervezték az ingyenes jogi segítségnyújtást.

- Először csak a covid idejére terveztük ezt a lehetőséget, de annyira népszerű lett, hogy állandósítottam – fogalmazott az ügyvéd, aki szerint ehhez, az őket illető fogalomhoz – az ügyvéd kifejezéshez – sem fűződik túl sok kellemes érzés. Ezen is változtatni szeretnének. – Az ügyvéd kifejezés olyan, mint a fogorvos, de próbáltunk ezen is változtatni: kórháznak juttattunk támogatást, az orosz-ukrán háború idején az UNICEF-nek küldtünk anyagi segítséget a gyermekek megsegítésére. A szakmai érdekképviselet és az oktatás mellett tehát próbálunk sok mindent tenni az elismerésünk megtartásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában