Frissen Fejérből

2022.11.17. 09:40

Életre keltették a magyar népmeséket Alsószentivánon

Az Országos Rajzfilm Ünnep program keretében rajzpályázatot hirdetett az alsószentiváni önkormányzat a "Kedvenc népmesehősöm" címmel.

Kecskés Zoltán

Forrás: Önkormányzat

Husvéth Imre polgármester kiemelte, hogy ezzel is próbálták ösztönözni a gyerekeket a magyar népmesék megismerésére. Mint megtudtuk, három korcsoportban – 3-6 év, 7-10 év és 11-14 év – nevezhettek az érdeklődők, hogy kiderüljön, mely alkotások a legkedveltebbek a közösségi oldalon. A legjobb három közönségdíjasait pedig hamarosan jutalmazzák. A díjátadóra november 18-án 13.30-kor kerül sor a Szentiványi Péter Közösségi Színtér nagytermében.

A faluvezető hozzátette, hogy a díjak egy részét a KEDD Kulturális és Szolgáltató Kft. biztosította. Ezek gyerekkönyvek, dvd-k, cd-k, kirakók és egyéb gyerekjátékok, amiket a 3-6 éves korosztály nyerteseinek tudunk átadni. A többi korosztály számára a jutalmak ezután kerülnek beszerzésre. Ezek rajzeszközök és egyéb kiegészítők lesznek, melyeket az alsószentiváni önkormányzat biztosítja a nyerteseknek.

A magyar népmesék közül az iskolások életre keltették többek között a Tündérszép Ilona és Árgyélus különleges történetét, a Fehérlófiát és a Kis kakas gyémánt félkrajcárját. A 3-6 éves korosztály versenyében Takács István alkotása lett a közönségdíjas, míg az első háromban Fekete Flóra, Varga Zoé, Tóth Réka és Imre Zétény végzett. A 7-10 éveseknél Szécsi Rebeka rajza lett közönségdíjas, a top3-ban több holtverseny is kialakult: 1. Ősz Auróra Izabella 2. Kovács Mátyás és Turzai Zétény 3. Fekete Emma és Punk Alexandra. A 11-14 évesek versenyében Kiss Petra, Birkás Anna, Kolompár Szántiágó végzett az első három pozícióban, míg a közönségdíjas alkotást Répási Luca készítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában