Megemlékezés

2022.11.04. 20:13

Csendes mécsesgyújtással emlékeztek az 56-os mártírokra az Országalmánál (galéria)

Hagyományosan az Országalmánál szervezett mécsesgyújtással emlékezett meg Székesfehérvár önkormányzata az 1956-os forradalom mártírjairól pénteken, a nemzeti gyásznapon. 66 évvel ezelőtt ezen a napon indult meg a szovjet csapatok inváziója a szabadságharc leverésére.

FMH

Fotó: NAGY NORBERT

Az Országgyűlés 2013-ban nyilvánította nemzeti gyásznappá november 4-ét. 1956-ban ezen a napon a szovjet hadsereg támadást indított Budapest és a nagyobb városok ellen, vérbe fojtva a forradalmat. November 4-én országszerte megemlékezünk mindazokról, akik életüket áldozták a magyar szabadságáért.

Székesfehérvár önkormányzata hagyományosan a Belváros szívében szervezett csendes megemlékezést. Az Országalmánál mécsest helyezett el Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök. Részt vettek a megemlékezésen a város alpolgármesterei és önkormányzati képviselői, a fegyveres és rendvédelmi szervek, a közhivatalok, a honvéd hagyományőrző és civil szervezetek vezetői, képviselői, továbbá több civil emlékező.

A megemlékezés közös imádsággal és főhajtással zárult. - számolt be róla az Önkormányzati Kommunikációs Központ.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában