A kérelmeket december 15-ig lehet benyújtani

2022.11.26. 08:00

Bővült a rezsitámogatottak köre Ráckeresztúron

A szociális rendelet módosításával tovább bővítette Ráckeresztúr önkormányzata a rezsitámogatásra jogosultak körét. Mindezekről Szentes-Mabda Katalin polgármester tájékoztatta a lakosságot.

Héjj Vivien

Az új szabályok szerint rezsitámogatásra jogosult az, akinek családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 700 százalékát – egyedülállók esetében 800 százalékát.

Azon ráckeresztúri lakos pályázhat továbbá, aki: aktívkorúak ellátásában, időskorúak járadékában, rehabilitációs vagy rokkantsági ellátásban vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű, a háztartásában tartósan beteget vagy fogyatékkal élőt gondoz, illetve gyermekét egyedül neveli.

További kitétel, hogy a támogatást az igényelheti, akinek a szolgáltató legalább egy hónapban a villamos energiát és a földgázt lakossági piaci áron szolgáltatta, azaz aki bármilyen mértékű, piaci árat is tartalmazó havi számlával rendelkezik – ha a jövedelemhatárba belefér – igényelheti a támogatást.

A kérelmeket december 15-ig lehet benyújtani, a rezsitámogatás megállapításához szükséges nyomtatvány elérhető a település honlapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában