Frissen Fejérből

2022.11.10. 09:00

Az utolsó méter aszfalt is felkerült Sárkeszi utcáira

November 9-én délután ünnepélyes szalagátvágással adták át a megújult Kossuth utca felső szakaszát.

Hajdú Marianna

A Kossuth utca átadása. A szalagot átvágja Törő Gábor országgyűlési képviselő, Kőhegyi László polgármester, Falvay Jenő önkormányzati képviselő társaságában.

Forrás: Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

Újabb pályázati milliók "öltöttek testet" a sárkeszi utcákon. Egy nagy projekt végére került pont a Kossuth utca felső szakaszának rendbetételével. A Magyar Falu Program pályázatán a sárkeszi önkormányzat ismét nagyobb összeget, 30 millió forintot nyert el. Ezt az összeget az utca említett szakaszán lévő aszfaltburkolat megújítására, emellett az utat középen kettészelő vízelvezető árok kapacitásának megnövelésére fordította. A Kossuth utca legmagasabb pontján, Úrhida felől, a vízelvezető árok legelejére egy tömörítő részt is kiépítettek, ahová a csapadékvíz akadály nélkül be tud folyni, a vízzel érkező hordalék és iszap ezen a ponton meg tud ülni. Ezt követően egy csendesítő szakaszt építettek, ezen átfolyva vezeti tovább a vízelvezető árok az összegyűlt vizet. Az ülepítő rész másik, nagy szerepe, hogy könnyebben és egyszerűbben lehet a későbbiekben az árkot tisztán tartani.

A beruházással a Kossuth utca lentebb eső részét mentesítették, a korábban sok gondot okozó, esőzések után felhalmozódott iszaptól.

Miután Törő Gábor országgyűlési képviselő és Kőhegyi László, a település polgármestere megtekintették az elkészült útszakaszt, a nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadták a megújult Kossuth utcát.

A település polgármesterétől azt is megtudtuk, hogy az utca elkészültével egy másfél éves folyamat ért a végére, így már elmondható: a település minden utcája burkolattal ellátott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában