Frissen Fejérből

2022.11.26. 20:39

Átadták az idei Széchenyi Díj A Közügyekért elismeréseket (videó)

Szombaton délután Székesfehérváron átadták a Széchenyi Díj A Közügyekért elismeréseket: ebben az évben húszan bizonyultak erre érdemesnek.

feol.hu

Forrás: feol.hu

Varga István, a díj egyik társalapítója köszöntötte a megjelenteket az Öreghegyi Közösségi Házban, majd méltatta a díj névadójának, Széchenyinek az életművét.  

– Széchenyi István eszméi, tevékenysége és hatása által a modern, új Magyarország egyik megteremtője volt. A magyar politika egyik legkiemelkedőbb és legjelentősebb alakja, akinek nevéhez a magyar gazdaság, a közlekedés, a külpolitika és a sport területén végrehajtott reformok fűződnek – idézte fel a „legnagyobb magyar” alakját Varga István. Így folytatta: – Természetünknél fogva teremtő lények vagyunk. Minden gondoltunkkal, vágyunkkal, érzéseinkkel, félelmeinkkel, szavainkkal és tetteinkkel még ebben a másodpercben is alkotunk és teremtünk. Mindenkinek vannak álmai: vannak, akik gyorsabban, vannak, akik lassabban érik el ezeket. Érdemes sikerként megünnepelni a célok elérését, hiszen ebből meríthetünk erőt, lelkesedést. Merjünk nagyot álmodni! 

 

Forrás: feol.hu

A díjakat Varga Lajos társalapítóval együtt adta át, miután az ünnepség résztvevői meghallgatták Bednár András Tibor Bécsben élő nemzetközi jogász, előadó gitárral kísért dalait. (A harmadik alapító, Széchenyi Tímea idén nem tudott jelen lenni az eseményen.) 

Forrás: feol.hu

A Széchenyi Díj A Közügyekért díjjal évről évre ismerik el a polgári védelem, tűzoltás, településfejlesztés, közbiztonság, mentés, rendvédelem, közszolgálat, valamint a sajtó és a civil szféra területén dolgozókat. Mindazokat, akik kisebb és nagyobb közösségükért is tesznek kitartó és önzetlen munkájukkal. 

Forrás: feol.hu

A 2022-es év kitüntetettjei:  

Deák Dezső Zoltán, a Fejér Megyei Polgári-védelmi Egyesület örökös, tiszteletbeli elnöke, Bukli Ádám, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör jogi vezetője, Guseo András ideggyógyász, pszichiáter, kutató és oktató, Gulyás Lajos, a Sárszentmihályi Nyugdíjas Egyesület elnöke, polgárőr, Hegedüs Ferenc harcművész mester, világrekorder oktató, Kocsán István, a Krajczáros Alapítvány önkéntes munkatársa, Menyhárt László, cégvezető főmérnök, Molnár Erik, a székesfehérvári tűzoltóság korábbi parancsnoka, Molnár János tűzoltó, katasztrófavédelmi megbízott, Nagy István, a Váli Tűzoltó Egyesület elnöke, Paál Andrea polgárőr, Rába Henrietta szerkesztő-riporter, Reszegi Imre mentőtiszt, a Fejér Megyei Önkéntes Kutató és Mentőalapítvány elnöke, Schultz György közgazdász, a Jancsárkert Piac és Közösség Közhasznú Egyesület elnöke, Pintér László Gábor, a Velencei Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka, Szabó Dániel szociológus, az Alcsútdobozi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnok-helyettese, Tihanyi Tamás újságíró, kommunikációs szakember, segélymunkás, Törzsök Tibor nyugállomány tűzoltó zászlós, Tóth Tibor zenész, a Kraczáros Alapítvány munkatársa, valamint Zseli Gábor mentő szakápoló.    

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában