Adventi programok

2022.11.22. 12:19

Adventi programok Vértesbogláron - van miből válogatni

Élő adventi naptár, közös, műsorral és vendéglátással egybekötött gyertyagyújtások, a Mikulás látogatása, valamint jótékonysági est – ezekkel a programokkal várják a vértesbogláriakat az adventi időszakban.

Borsányi Bea

Az adventi gyertyagyújtások helyszíne idén is a templom előtti tér lesz

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Az adventi koszorú első gyertyáján kivételesen nem vasárnap, hanem november 26-án szombaton lobban fel a láng, de a továbbiakban tartják a vasárnapi napokat, így december 4-én, 11-én és 18-án várják a falu lakóit a templom előtti kis téren, ahol – ahogy azt mi is megírtuk – szombaton állították fel a falu karácsonyfáját. Első alkalommal az iskolások, második vasárnap az óvodások, azt követően ismét az iskolások – ezúttal német nyelven - adnak műsort, míg az utolsó vasárnapi műsorról az önkormányzat gondoskodik. A műsort követően mind a négy alkalommal kis vendéglátással is készülnek a boglári intézmények a gyertyagyújtáson résztvevők számára.

Az élő kalendárium, más településekhez hasonlóan Vértesbogláron is népszerű, ezért december 1-24. között idén is lehet gyönyörködni a naponta újabb ház ablakában felfénylő díszkivilágításban. A több éves hagyománynak megfelelően december elején – egészen pontosan december 5-én – érkezik a településre a Mikulás, aki 16 órakor indul és végigjárja a falut, hogy ajándékot hozzon a kisgyerekeknek és meghallgassa verseiket, énekeiket. Aki szeretne vele találkozni, az a következő megállóhelyeken keresse: Templom tér, Kossuth és Rákóczi utcák kereszteződése, Petőfi utca, Tűzoltószertár. 

Jótékonysági estet is tartanak, amelyen a rászorulóknak gyűjtenek: december 22-én 16 órától a közösségi ház nagytermében az iskolások és óvodások mellett helyi zenészek és előadók is fellépnek. Az est vendéglátással zárul. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában