Három hét alatt három év

2022.11.17. 08:49

A tavalyi színeseket is idén adták át

A pandémia miatt elmaradt két éven át a nyugdíjba vonult, de valaha a közösség és az egyén felemelkedésén sokat dolgozó pedagógusok köszöntése. Múlt héten a 2020-as, ezen a szerdán pedig a 2021-es színes diplomákat adták át tapssal, virággal, műsorral és köszönettel.

Palocsai Jenő

Fotós: Nagy Norbert / FMH

Ez alkalommal 44 pedagógus kapott elismerést a Hiemer-ház házasságkötő termében szerda kora délután. Az esemény kezdetén Jámbor Ferencné Zsuzsanna, a Pedagógusok Szakszervezetének Fejér megyei elnöke azt mondta: -Ezt az ünnepséget közel harminc éve rendezi meg a Pedagógusok Szakszervezete és Székesfehérvár önkormányzata. Nagyon fontos, hogy ők voltak azok, akik felneveltek és okítottak minket, éppen ezért ezzel a nappal szeretnénk kifejezni a hálánkat és örülni annak, hogy ilyen sokan megérték ezt a pillanatot és átvehetik az emlékdiplomájukat. Kérdés, hogy lehetséges-e egyáltalán megköszönni azt, amit a pedagógusok tesznek, de törekedni kell rá, még annak ellenére is, hogy a valódi elismerés a pedagógus számára, ha a tanítvány sikeres az életben.

Az érdekképviseleti szervezet helyi elnöke úgy fogalmazott: - Azt hiszem, hogy nincs annál nagyobb öröm, mint megtanítani valakit valami olyasmire, amit még nem tud.  

Arról már Cser-Palkovics András városvezető beszélt, hogy miért is van idén egy helyett három ilyen különleges diplomaosztó. A polgármester azt mondta, hogy kiadhatták volna a covidos években a listát és kipostázhatták volna a színes diplomákat, de úgy nem lett volna személyes, ezért inkább megvárták, amíg újra eljön az az idő, hogy személyesen át lehessen adni az elismeréseket.

A polgármester hozzátette: -Ez egy nagyon szép hagyomány, amelyben óvó nénik, óvó bácsik, tanítók és tanárok kapnak színes diplomákat. Valóban rendkívül sokat köszönhetünk nekik, személyesen is és maga a város is, hiszen ők neveltek fel minket, illetve az egymás után érkező generációkat, a fiatalokat, a legkisebbektől a legnagyobbakig. Fontosnak tartottuk, hogy megvárjuk, amíg véget ér a pandémia és személyesen tudjuk őket köszönteni és megköszönni mindazt, amit nekünk adtak.

A színes diplomaosztón aztán kiderült, hogy 44 díjazott kapott elismerést, pótolva a 2021-es évet. Közöttük van 11 aranydiploma, ami 50 év után jár, és 13 gyémánt diploma, melyet nem kevesebb, mint 6 évtized után vehet át, aki arra érdemes. Húsz vasokleveles pedagógust is köszöntöttek, akik 65 éve indultak el ezen a nehéz pályán, ám ez alkalommal a 70 év szolgálati idő után járó rubin diplomát nem kapta meg senki.

A pedagógusok évtizedes munkáját a II. Rákóczi Ferenc Általános iskola diákjai köszöntötték szóval, tettel, apró virággal és műsorral.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában