Mobilapplikáció is segít megismerni a borvidéket

2022.11.17. 16:00

A bor még nem, de a tudás már letölthető

A város önkormányzata sikeresen pályázott egy olyan forrásra, mely lehetővé teszi, hogy létrejöhessen egy olyan interaktív mobiltelefonos alkalmazás, mellyel a mai kor elvárásainak megfelelően be lehet mutatni a Móri Borvidéket. A közel 21 milliós támogatásnak köszönhetően az app elkészült.

Palocsai Jenő

A MÓRAPP azoknak segíthet elsősorban a borvidék megismerésében, akik rendelkeznek okos eszközzel. Akiknek nincs, várja őket a Móri TDM által üzemeltetett, Hársfa utcai Lamberg pince

Fotó: Palocsai Jenő

A Móri Borvidéket bemutató applikáció egy 21 millió forintos európai uniós támogatásnak és a lelkes pályázóknak köszönheti létét. A projekt eredményeként a 21. századi modern városokkal szemben támasztott követelményeknek felel meg Mór városa, ahol sikerült újragondolni a városkörnyék közszolgáltató szerepkörét, valamint az önkormányzat, mint szolgáltató gazda lehetőségeit, feladatait. Mint azt Fenesi András kommunikációs referenstől megtudtuk, a fejlesztés eredményeként az önkormányzat és a helyi vállalkozások, továbbá civil szervezetek hosszú távú együttműködése valósul meg, a köz- és a magánszektor szereplői által tervezett fejlesztések összehangolása új dimenzióba lépett, amely a városi környezet megújításán túl a gazdaság fejlődését, a foglalkoztatás bővülését is eredményezi.

A Móri TDM által üzemeltetett, Hársfa utcai Lamberg pince
Fotós: Palocsai Jenő

Elkészült, és működik egy mobil alkalmazás a MórApp, mely mind a két nagy mobil operációs rendszer (Andorid, iOS) internetes alkalmazás áruházaiban elérhető, letölthető, majd ezt követően telepíthető. A műszaki részletekkel kapcsolatban azt tudtuk meg, hogy a mobilalkalmazás használatához, a tartalmak letöltéséhez folyamatos mobilinternet hozzáférés szükséges, ám a letöltött oldalak később már bármikor, netes hozzáférés nélkül is megtekinthetők. Van lehetőség like-olni, vagy éppen kommentelni az eseményeket, emellett az applikációban gyorsan, egy helyen érhetőek el a Móri térség legfontosabb hírei.

Persze az Ezerjó hazája, vagyis a Móri Borvidék megismerhető úgy is, ha nincs okostelefonunk. Ebben az esetben a nemrégiben felújított Lamberg pince interaktív bemutatója segít tájékozódni a múlt fontosabb eseményei, helyszínei és a jelenkor látványosságai között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában