Frissen Fejérből

2022.10.01. 13:23

Véget ért a móri csilletoló verseny (videó)

Szombaton délelőtt zajlott a csilletoló verseny a móri rendelőintézet aszfaltozott parkolójában. A rossz idő ellenére is sok érdeklődő jelent meg és a nézők legalább annyira jól érezték magukat, mint a nyolc induló csapat tagjai.

Palocsai Jenő

Egy teljes csillényi baráti társaság, két csapat, három trófea a négynapos bornapokon

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

A Mór-Pusztavám Bányász Nyugdíjas Szakszervezet minden évben színesíti a Móri bornapok programját a csilletoló versennyel. A szokásoknak megfelelően több helyi csapat indult, de távoli településről, így Mosonmagyaróvártól Békéscsabán át Budapestig jelentkeztek csapatok, hogy megküzdjenek az első helyért. 

Bár nem volt sín a csille alatt, mégis kisiklott néha
Fotós: Palocsai Jenő / FMH

A szervező szakszervezet elnöke, Grell Károly köszöntötte a megjelent csapatokat, akiknek Fenyves Péter is sok sikert és jó versenyzést kívánt. A polgármester elismeréssel szólt a bányászok munkájáról. Úgy fogalmazott: - Egyszer, úgy 18 éve voltam a bányában. Sehol sem éreztem azt a katarzist, mint akkor. Úgy mentem le mint polgármester és egészen más ember jött fel onnan, látva, hogy milyen ott lent a munka és a hely.

Grell Károly (jobbra) a Mór-Pusztavám Bányász Nyugdíjas Szakszervezet vezetője adta át a győzteseknek járó díjakat
Fotós: Palocsai Jenő / FMH

Aztán elindult a verseny. Egyik csapat állt a rajtvonalhoz a másik után és mérték az elliptikus pályán megtett köridőket. A feladat nehézsége nem merült ki abban, hogy a csille tömege meglehetősen nagy. A valódi kihívás az volt, hogy kormány és forduló kerekek nélkül kellett kanyarodni a két teljesen merev tengellyel ellátott csillével. Az embertpróbáló feladatot nemcsak fiatal férfiak, hanem a hölgyek is bevállalták.

Igazi csapatépítő esemény a csilletoló verseny. Bárki indul rajta, senki sem erőlködik, csak nevet
Fotós: Palocsai Jenő / FMH

A dinamikus verseny női csapatai közül a Félig sós lett a harmadik, a Rehabosok a második helyen végeztek a ranglistán. A dobogóra a Castoroszlányok állhattak.

A férfiak mezőnyében öt csapat indult. Ötödik lett a Móri legények formáció, majd őket követte a Szedettvedett, a Bosszúállók és a Keresztény kvartett alakulat. A Budapestről érkezett Tűzgolyók bulizni jöttek a Móri bornapokra, de egy bajnoki címet is bezsebelhettek ezen a hétvégén.

A Polgármesteri különdíját, a serleget a Rehabosok lányok kapták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában