Közterületek megszépítése

2022.10.13. 07:30

Utcanévtáblákra gyűjt a perkátai alapítvány

Gyarapodnak az utcák nevét, irányát jelző táblák Perkátán. A projektet koordináló alapítvány ezúttal felhívást tett közzé, biztatva a helyieket, hogy akinek lehetősége van rá, támogassa a kezdeményezést.

Héjj Vivien

Forrás: Pexels

Az elmúlt időszakban faluszerte négy helyszínre telepítettek utcajelző oszlopokat, táblákat. A projekt mögött a Perkátáért Közalapítvány áll, melynek egyik idei évi célkitűzése volt, hogy a közterületek megszépítése jegyében utcanévjelző oszlopokat telepítsen.

A közalapítvány kuratóriumi elnöke lakossági felhívást tett közzé, számítva arra, hogy a helyiek lehetőségeikhez mérten segítik a projekt folytatását. Az önkormányzattal egyeztetve az alapítvány összesen 34 oszlop elhelyezését tervezi, melyek összköltsége közel 3 millió forint.

A felmerülő kiadásokat adományokból finanszírozzák. Az alapítvány korábbi adományokból felhalmozott és rendelkezésre álló keretéből 1,6 millió forinttal tud hozzájárulni a projekthez, melynek végigviteléhez még 1,18 millió forint hiányzik.

– Aki teheti, kérem járuljon hozzá a költségekhez egy olyan összeggel, amit gondol, és nem megterhelő. – írta a helyiekhez címzett felhívásban Vaskó Ferenc, a Perkátáért Közalapítvány elnöke, aki tájékoztatásul néhány számadatot is közölt, így az is tudható, hogy egy kis oszlop 28, egy nagy pedig 64 ezer forintba kerül, míg egy darab utcanévtábla ára 22630 forint.

Az anyagi segítség mellett a kétkezi munkára is nagy szükség van: azok jelentkezését is várják, akik a táblák kihelyezésében tudnának segíteni. Az adományozás és a segítségnyújtás mikéntjének részleteiről további információkat a település honlapján találnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában