Váltás

2022.10.18. 17:43

Új igazgatónő a bicskei iskola élén, nem távozott a régi sem

Gyuricza Zsuzsanna közgazdász váltotta az igazgatói székben Bottlik Zoltán magyar szakos tanárt a Vajda János Technikumban. Ingyenes felnőttképzés folyik az intézményben, a környéken máshol nincs ilyen profilú középiskola.

Zsohár Melinda

Forrás: Pesti Tamás / FMH-archív

A lemondott vezető családi okokra hivatkozva vált meg pozíciójától, azonban nem távozott az intézményből. Magyar nyelvet és irodalmat tanít a középiskolában, s osztályfőnök a 9. osztályban. Bottlik Zoltán levezényelte a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Vajda János Technikumában a profilváltást, ami a környék településeinek székes korosztályát szólítja meg a középfokú szakmai oktatásban. Gyuricza Zsuzsanna hivatalos megfogalmazásban igazgatói jogkörrel eljáró igazgató-helyettesként látja el az igazgatói teendőket.

Gyuricza Zsuzsanna igazgatói jogkörrel eljáró igazgatóhelyettes
Forrás: Az iskola

A Vajdában három technikumi ágazat oktatása folyik: rendészet és közszolgálat, informatika és távközlés, valamint kereskedelem. Egyhuzamban ötéves technikumi képzésben szereznek a diákok érettségit, valamint az említett szakmák egyikét - nem szakíthatók meg négy év után a tanulmányok. A kereskedelmi értékesítő szakmát szakképzéssel sajátítják el, a szakmai bizonyítvány mellé az érettségi bizonyítványt további két év alatt szerezheti meg esti tagozaton, aki szeretné. Igen nagy lehetőség a tanulásban-képzésben előrelépni szándékozóknak az ingyenes felnőttoktatás, ami a mai gyorsan változó tudás- és szakmai igényű világban lépéselőnyhöz juttatja az új pályákat keresőket. Bárhol másutt megszerzett érettségi után is másfél esztendő alatt szakmai képzést nyújt a Vajda Technikum pénzügyi, kereskedői és logisztikai technikusi szakmákban. Nincs felső korhatár, estin végezhetők e szakok. Az iskola 1966-ban emelt épülete felújítás alatt áll, ez is vonzóvá teheti a környékbeliek szemében a kisváros szívében fennálló intézményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában