Szüreti felvonulás

2022.10.05. 17:00

Több tucat fogat és még több lovas vonul fel Csákvár utcáin

Mint minden évben október második szombatján, kisvárosunk utcái idén is patadobogástól, ostorcsattogástól és énekszótól lesznek hangosak – adja hírül a plakát az október 8-i csákvári Szüreti Fesztivált.

Borsányi Bea

Idén a Cimborák férfikórus nem kíséri a felvonulást, de a zene és a tánc nem marad el

Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

Id. Magosi István, a Csákvári Lovasbarátok Egyesület elnöke azt is elárulta, az idei az „egyfolytában” 29. felvonulás, de szüreti felvonulás korábban, már az 1970-es években is volt a faluban (akkoriban még falu volt Csákvár). Az évek folyamán annyira kinőtte magát az újra indított rendezvény, ami már nem is felvonulás, inkább fesztivál és amire nem csak helyből, de a környező településekről – Zámolyról, Lovasberényből, Vérteskozmáról, Sukoróról, stb. – is érkeznek lovasok és fogatok. – Tavaly már annyi résztvevője volt az eseménynek, hogy úgy határoztunk, idén a Floriana téri megállónál bemutatjuk a nézőknek a lovakat, a lovasokat és a fogatokat – mondta Magosi István.

A felvonulás 13 órakor a „Szani” parkból indul és 16.30 óra körül érkezik a Csákvári Csárdához. A tervezett megállóhelyek: Kálvária étterem, Csehó, Káposztáskert játszótér, Városkút ivó, Vöröskapu utcai fűrésztelep, Floriana tér. A napot bál zárja a sportcsarnokban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában