Bővül a vasútvonal

2022.10.26. 20:30

Több helyen áll meg a Komárom–Székesfehérvár vonat

A Székesfehérvár–Komárom-vasútvonalat a Déli Vasút nevű vasúttársaság építette és üzemeltette egészen az első világháborút követő időkig.

Hajdú Marianna

Fotó: NAGY NORBERT

Az 1860-as években céljuk volt, hogy Budát és a Dunántúlt összekössék az Adriával, pontosabban Trieszt kikötőjével. Első vonaluk volt a mai Székesfehérvár–Komárom közötti vonalszakasz. Az újszőnyi (a mai Komárom) állomást választotta a vasúttársaság kiindulópontnak, s érdekessége, hogy az ettől az állomástól induló vonal volt Székesfehérvár első vasútvonala is.

Mára az utazóközönség átalakult, így az igények is megváltoztak. Egy azonban biztos: ismét egyre többen használják a tömegközlekedést és ezen belül a vasutat. A történelmi jelentőségű vasútvonalon közlekedő vonat menetrendje pedig napjainkban újabb állomásokkal bővül. Törő Gábor országgyűlési képviselő honlapján jelentette be, hogy a Komárom–Székesfehérvár között közlekedő vonatok menetrendje módosul: újabb megállók jelennek meg, méghozzá Fehérvárcsurgón, Mohán és Feketehegy-Szárazréten.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában