Az emlékek hálójában

2022.10.05. 09:30

Több évtizedes a barátság a váliak és a beggendorfiak között

Vál és a németországi Észak-Rajna-Westfaliában található Beggendorf testvértelepülések 1987-től fogva. Azóta járnak egymáshoz leginkább a tűzoltók, mivel mindkét helyen nagy tradíciója van a helyi lánglovagoknak.

Kecskés Zoltán

Beggendorfi emléktábla az önkormányzat mellett.

Fotó: Kecskés Zoltán

Edwin Michel beggendorfi tűzoltóparancsnok még a rendszerváltás előtt tévedt Válba, beleszeretett, s valódi civil kapcsolattá mélyült a két település között a barátság. Ennek egy újabb ékes bizonyítéka az a beggendorfi emléktábla, amely az önkormányzat előtt felállított Barátság fájánál lelt új otthonra a napokban. A 22 évvel ezelőtti emlékeket felidéző plaketten, pedig azok a személyek láthatóak, akik ásót, lapátot és öntözőkannát ragadtak a millenniumi eseményen. 

Bechtold Tamás polgármester és  Edwin Michel.
Forrás: Önkormányzat

A külső szemlélő számára ez csoportfotó a határon átívelő barátságot jelképezi, míg a közvetlen hozzátartozók számára ezen felül egy bensőségesebb, érzelmesebb pillanatot. Így a kép láttán akár még egy könnycseppet is elmorzsolnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában