Frissen Fejérből

2022.10.24. 14:00

Több buszjáratot is érint megyénkben a keddi sztrájk

Nem vezettek eredményre az előzetes egyeztetések a Volánbusz Zrt. és a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) közötti kollektív munkaügyi vitában.

Hajdú Marianna

Képünk illusztráció!

Forrás: Elekes Gergő / Feol.hu

A két félnek nem sikerült megállapodni az idei bérkorrekciók végrehajtásáról. Emellett a 2021–2023-as évre megkötött bérmegállapodások felülvizsgálatával és a jövő évre szóló bérfejlesztési javaslatokkal kapcsolatban sem sikerült dűlőre jutniuk.

A szakszervezet elszánta magát a következő lépésre és október 25-re, keddre 14 és 16 óra között figyelmeztető sztrájkot hirdetett. A kétórás munkabeszüntetést egyedül a SZAKSZ szervezi, a többi érdekképviselet nem veszt részt a megmozdulásban. Így a meghirdetett munkabeszüntetés nem lesz teljes körű. A Volánbusz Zrt. a törvényi szempontokat figyelembe véve, a jogszabályban foglaltaknak megfelelően biztosítja az elégséges szolgáltatásokat az utazóközönség érdekében a sztrájk ideje alatt – tájékoztattak.

Az úgynevezett "sztrájk menetrendet" már közzé is tette a cég honlapján. A Volánbusz Zrt. oldalán azt is hozzáteszi, hogy a meghirdetett menetrendhez képest jóval több járat is közlekedhet, amennyiben az érintett járatok autóbusz-vezetői felveszik a munkát.

Fejér és Komárom-Esztergom megyében a meghirdetett demonstráció összesen 194 autóbusz járatot érint; az október 25-én sztrájk miatt nem közlekedő járatok országos listáját itt olvashatják. A Fejér megyét érintő járatokról itt tájékozódhatnak. Székesfehérvár helyi közlekedéséről pedig ezen a linken találják a felsorolást.

A megyében kimarad például a 14.18 órakor induló Agárd–Székesfehérvár, a 14.35-kor induló Nagylók–Sárbogárd, a 14.50-kor induló Enying–Dég, a 15 órakor induló Magyaralmás–Székesfehérvár és a 15.30-kor induló Székesfehérvár–Mór járat is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában