A mozgás öröme

2022.10.20. 08:00

Tánccipőt húztak a sárbogárdi zumbások

A sárbogárdi zumba-oktató, Tinódyné Liszi Helga csapatával Angyalföldet is meghódította. A tánc és a fitnesz népszerűsítésére szolgáló sportos hétvégén mintegy százötvenen hódoltak a különleges mozgásformáknak és égettek kalóriát, hadat üzenve a felesleges kilóknak.

Kecskés Zoltán

Sárbogárdiak a József Attila Művelődési Központban.

Forrás: Interjúalany

Hogy éreztétek magatokat ezen a különleges rendezvényen?

– A nemzetközi zumba-oktató, Claudiu Gutu igencsak kitett magáért, melynek végén test nem maradt szárazon. Majd ezt követően jómagam is színpadra léphettem más hazai oktatóval egyetemben, hogy még egy lapáttal rátéve közösen is megmozgassuk a megjelentek apraját-nagyját. Úgy vélem, a  rendezvény elérte célját. A résztvevők megismerhették a Zumba Toning Programot és közelebb kerülhettek az ország különböző oktatói és közösségei egymáshoz. A rendezvény egyik szervezője, Sänger Nagy Viktória igencsak kitett magáért.

Álljunk csak meg egy picit. Mi az a Zumba Toning Program és ha jól tudom táncoltatok is?

– Igen, mindkettő volt. A kérdés első felére válaszolva a ZTP a Zumba egyik speciális változata. A kardio edzést ötvözi a súlyzós edzéssel,  ugyanazon az elven működik, mint a hagyományos zumba óra, csak az erősítésre nagyobb hangsúlyt fektet. A tréningeken 0,75 kg-os súlyzókkal dolgozunk, egyszerű, dinamikus, könnyen követhető koreográfiák  jellemzik.

Felejthetetlen nap. Mintegy százötvenen gyűltek össze a sportos napra.
Fotós: Zsíros István

Ami pedig a táncot illeti, milyen virtust hozott el a résztvevőkhöz?

– Belekóstolhattunk a Bachatába, ami a Dominikai Köztársaságból eredő, de mára már világszerte elterjedt a salsánál lágyabb hangzású, melankolikus hangulatú latin tánc. Népszerűségét annak köszönheti, hogy rengeteg különböző stílusban táncolható, természetes mozgás, egyszerű mozdulatok jellemzik, ezáltal könnyen elsajátítható. A rendezvény minden várakozásunkat felülmúlta, így biztosan jövőre is visszatérünk erre a nagyszerű show-ra. Hálás vagyok, hogy az én szuper csapatom most is velem tartott és együtt élhetünk át ezt a varázslatos élményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában