Frissen Fejérből

2022.10.24. 12:00

Talajtan-kutató az új díszpolgár Velencén

Az 1956-os megemlékezés alkalmával került sor a Velence Díszpolgára cím átadására október 23-án a városban. Az ünnepségen ezúttal Dömsödi János talajtan-kutató számára adta át az elismerést Gerhard Ákos polgármester.

S. Töttő Rita

Forrás: Velence Város Hivatalos Oldala

Dömsödi János talajtan-kutatóról elhangzott: „a mezőgazdasági tudományok kandidátusa, az MTA Köztestületének tagja, számos tudományos mű szerzője, a Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományok Osztálya, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és a Magyar Talajtani Társaság Stefanovits Pál-emlékdíjának kitüntetettje. Dr. Dömsödi Jánost eredményekben és elismerésekben gazdag, hazai és nemzetközi állomásokkal büszkélkedő életpályája a hazai talajtani kutatások megkerülhetetlen alakjává tette.” Városa kapcsán pedig így fogalmaz méltatása: „Bármily magasra is ívelt kutatói-oktatói életpályája, a velencei közügyeket, szülőföldje és a tó sorsának alakulását mindvégig szoros figyelemmel követte.”

A Velencéért Oklevelet Horváthné Zólyomi Ágota pedagógus vehette át. A Zöldliget Iskola alsó tagozatos tanítónője – Velence szülötte - idén szeptembertől már Székesfehérváron folytatta munkáját, de Velencén „számos osztályt vitt végig a kilencvenes évek vége óta. Gyerekek százai tanultak a keze alatt. Kimagasló tanulmányi eredmények, magas színvonalú iskolai programok és remek osztályközösségek jellemezték munkáját”. Méltatásában az áll, hogy „nemcsak az iskolában vált a velencei közösség kovácsolójává, hanem a református közösségben vállalt szerepével is.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában