Frissen Fejérből

2022.10.13. 08:30

Rédei Norbert veheti át Barlabás András helyét a városi közgyűlésben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottságának szerda délutáni döntése értelmében Rédei Norbert veheti át a júniusban lemondott Barlabás András helyét a városi közgyűlésben.

Borsányi Bea

Forrás: FMH-Archív / FG

Arról, hogy a közös kompenzációs lista 8. helyén szereplő Rédei Norbert kapja meg a lemondott képviselő mandátumát, még augusztusban állapodtak meg a jelölő szervezetek, akik ezzel kapcsolatban augusztus 11-én közös nyilatkozatot is tettek. Ám mivel az aláírók között két olyan is szerepelt, akik nem rendelkeztek nyilatkozattételi jogosultsággal, a helyi választási bizottság a benyújtott nyilatkozatot nem fogadta el. Mivel az 1-4. helyen szereplők a 2019-es helyhatósági választáson már képviselői helyet szereztek, a mandátumot a bizottság a közös kompenzációs lista 5. helyén szereplő Szabó Lászlónak adta ki. Ő azonban augusztus 30-án írásban lemondott a mandátumáról. 

Mivel a listát állító jelölő szervezetek a rendelkezésükre álló határidőn belül nem jelölték meg, hogy a kompenzációs listán szereplők közül kit kívánnak közösen mandátumhoz juttatni, így a választási bizottság – miután a lista 6. és 7. helyén szereplő Mihályi Mónika és Tóth Nóra Tímea is visszalépett a helyéről – a lista 8. helyén szereplő Rédei Norbertnek adta ki a városi közgyűlésben megüresedett helyet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában