Frissen Fejérből

2022.10.11. 17:30

Nem lesz kihasználatlan az épülő etyeki bölcsőde

Évente 60-70 gyermek születik Etyeken, így biztosan nem marad kihasználatlan az a 72 férőhelyes bölcsőde, melynek alapkövét kedd délelőtt rakták le és amely mintegy 1,043 milliárd forintos európai uniós, valamint kormányzati támogatásból valósul meg.

Borsányi Bea

Zólyomi Tamás, Etyek polgármestere elmondta, évente 60-70 gyermek születik a településen

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az etyeki önkormányzat több mint ezer négyzetméteres, 6 csoportszobás létesítményt épít abból a részben EU-s pályázati támogatásból, amelynek köszönhetően 643 millió forintot nyert a település. Ehhez később további 400 millió forintos kormányzati támogatást kaptak. 

Az etyeki bölcsőde-beruházás része annak a jelenleg folyamatban lévő bölcsődeépítési programnak, melynek keretében megyénkben is több helyen, így Sukorón, Pákozdon, és Kápolnásnyéken is létesül, létesült ilyen intézmény. Olyan stratégiainak nevezhető beruházások ezek, amelyekről Magyarország kormánya nem mondott le, így a minket körülvevő, nehéz gazdasági helyzet ellenére is megvalósulnak – emelte ki az alapkő letétele előtti beszédében Tessely Zoltán, országgyűlési képviselő. 

A gyermekek számának folyamatos növekedése pozitív döntés elé állítja a döntéshozót a bölcsődék építését illetően – mondta Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, aki arra is rámutatott, egyértelmű összefüggés áll fent az egyes településeken folyó fejlesztések és az ott élő emberek elégedettsége között, előbbi ugyanis erősen meghatározza, mennyire szeretnek az adott településen élni, illetve mennyire népszerű egy település a költözni tervezők körében.

Zólyomi Tamás, polgármester úgy fogalmazott, az épülő bölcsőde alapkövének letétele Etyek önkormányzatának ünnepnapja, amelyet hosszú út és rengeteg munka előzött meg. A bölcsőde és mellette több más fejlesztés, mely a régi és az újonnan beköltöző etyeki családok életminőségének javítását szolgálja, már korábban is megvalósulhattak volna, ha az előző önkormányzat szívén viselte volna az etyekiek sorsát. Zólyomi az ünnepségen felsorolta azokat a fejlesztéseket is, amelyek az utóbbi években, már az ő hivatalba lépése óta valósultak meg a nagyközségben. Ide tartozik az új kerékpársáv a település szívében, a kerékpáros pumpapálya, az óvodai udvar folyamatban lévő rendezése, a katolikus templom és az iskola épületének felújítása is. Hangsúlyozta, a munka nem áll meg, tervben van a továbbiakban az óvoda konyhájának modernizálása, az épület energetikai felújítása, valamint a jelenlegi állapotában életveszélyes református templom helyrehozatala is.

Az épülő etyeki bölcsőde tervezett átadási időpontja jövő év júniusának vége.

Tessely Zoltán, Molnár Krisztián, Zólyomi Tamás
Az időkapszula leengedésében kisgyermekek és szüleik is segédkeztek 
Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában