Felhívás

2022.10.24. 20:00

Megérkeztek az influenza elleni védőoltások Mátyásdombra

A település polgármestere, Lelkes Tibor osztotta meg a hírt közösségi oldalán, miszerint az ingyenes influenza elleni oltóanyag rendelkezésükre áll.

Kecskés Zoltán

Fotó: HM/NMH

Ahogy a bejegyzésből is kiderül, a térítésmentes oltásra jogosultak köre a tavalyi évhez képest nem változott. A fokozottan veszélyeztetettek közé tartoznak mások mellett a 60 éven felüliek - egészségi állapotuktól függetlenül -, a krónikus légzőszervi, illetve a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, továbbá a várandós vagy a gyermekvállalást tervező nők. Ugyancsak ingyenes védőoltás jár a közösségben dolgozóknak számos munkakörben, többek között az egészségügyi dolgozóknak is. Az igényt a helyi önkormányzat felé kell jelezni.

Egyes forrásokból úgy értesültünk, lassan egy hónapja elérhetők a patikákban már az influenza elleni oltások szerte az országban. Az egészségügyi szakemberek pedig arra figyelmeztetnek a különböző kommunikációs felületeken,  hogy az influenzajárvány idén súlyosabb lehet, mint a korábbi években, a védekezés legtökéletesebb eszköze pedig a védőoltás. Az oltás felvétele előtt mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával!

Vezető képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában