Erasmus nap

2022.10.15. 13:43

Két év után szombaton pótolták az elmaradásukat

Hasznosan töltötték a szombat délelőttöt a székesfehérvári Tóvárosi Általános Iskolában, ahol a tanítás nélküli munkanapon egy régi adósságukat is pótolták a diákjaikkal szemben.

Borsányi Bea

A finn és a litván iskolával közös programok képeiből kiállítás is nyílt az iskola aulájában

Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

Az iskola 2018-ban az Erasmus+ Sport Program keretében Székesfehérvár finn testvérvárosával, Kemivel, valamint a litván Garzgai Krantas Általános Iskolával közösen nyert el egy pályázatot, ami sikeresen le is zajlott, ám a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben ezidáig nem volt alkalom arra, hogy a projektben részt vevő diákok megosszák élményeiket és tapasztalataikat az iskola többi diákjával. Részben erre épült a szombati nap programja, amelyre az azóta már középiskolássá vált egykori tanulók is eljöttek, hogy meséljenek a kisebbeknek. 

Reggel az osztályok képviselőinek jelenlétében kiállítást is nyitottak az aulában azokból a fotókból, amelyek a 2019–2020-as tanév folyamán, a finn és a litván iskolákban tett látogatások és a közös programok során készültek. A fehérvári intézmény a projektben azzal a kérdéssel foglalkozott: vajon mit lehet tenni az élsportolók korai kiégése ellen? A Tóvárosinak ez, mondhatni, testhezálló feladat, hiszen testnevelés tagozatos osztályaiban számos élsportoló nevelkedett. 

A két évvel ezelőtti Erasmus+ Sport pályázaton részt vevő diákok is meséltek a mostani tóvárosisoknak
Fotós: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

Az Erasmus-nap megszervezésének másik apropója, hogy idén 25 éves az Erasmus program. Ugyancsak szombaton tartották az úgynevezett ötödikes avatót, a tornateremben volt táncház, egyes osztályok pedig a parasportokkal ismerkedhettek meg. 

Nem mellesleg szerda óta a hét is a szokásostól egy kicsit eltérően zajlott, mivel a jövő hét közepéig az iskola egyes tanóráin – éppen egy Erasmus program keretében – egy erdélyi, 13-14 évesekből álló diákcsoport is részt vesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában