Frissen Fejérből

2022.10.28. 09:29

Jó hírek: mégsem zár be október végén az uszoda Fehérváron

Az elmúlt hetekben rendszeresen tárgyalások folytak az energiaválság és annak következményei kapcsán, melynek fontos eredménye is született, amit Cser-Palkovics András közölt a fehérváriakkal.

feol.hu

Forrás: Tóth Réka

Az uszoda nyitvatartásával kapcsolatban érkeztek jó hírek, hiszen a korábbi bejelentéssel ellentétben mégsem zárja be a kapuit a létesítmény október 31-én, hanem december 31-ig biztosan nyitva tudják tartani és csak a sátor bezárására lesz szükség. 

- A Kormány érti és érzi, hogy bizonyos sportlétesítmények, így különösen az uszoda nagyon nehezen pótolható, de fontos és népszerű sportolási lehetőséget nyújtanak, ezért biztosítja Fehérvár számára annak a pénznek a nagy részét, ami a Csitáry uszoda főépületének novemberi és decemberi nyitva tartásához kell! Ez körülbelül 80 millió forintot jelent, ami a költségnövekedés mintegy 70-80%-át fedezi. A fennmaradó részt a város biztosítja - írja a polgármester. 

Az, hogy januártól mi lesz, még nem tudják de a mostani döntés azért is volt különösen fontos, mert így tudnak folytatódni az óvodai és iskolai úszásoktatások. Mindeközben a jövővel is foglalkoznak. A Városgondnokság elkezdte az uszoda épületének energetikai felújítását tervezni és előkészíteni. Ez egy hosszabb és komplex munka lesz, valószínűleg milliárdos értékű beruházás. 

 

Kapcsolódó: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában