Az általános iskolában

2022.10.06. 10:30

Hetedik alkalommal indult újra a tűzvédelmi oktatás Csókakőn (videó)

A Csókakői Önkéntes Tűzoltó Egyesület nagy hangsúlyt és sok időt, energiát fordít arra, hogy a helyi általános iskolába járó gyerekek megismerkedhessenek olyan eszközökkel, szabályokkal, előírásokkal és módszerekkel, amikkel csökkenthető egy otthoni tűzeset, vagy amivel gyermekként is hatékonyan beavatkozhatnak, ha valahol útközben, vagy akár otthon tüzet észlelnek.

Palocsai Jenő

A sugárcső kezelőnek itt nem azért van segítője, hogy könnyebb legyen a magas nyomású tömlő, illetve a vízsugár kezelése, hanem mert aki mögötte áll, az lesz a sorban a következő sugárcsöves

Fotó: Palocsai Jenő/Fejér Megyei Hírlap

Természetesen minden tűzoltáshoz alkalmas eszközt kipróbálhatnak, még ha játékos módon is, de persze azt is megtanulják, hogy valódi tűz esetén nem szabad gyermekként odamenni és tüzet oltani, hanem hívni kell a segélyhívó vonalat és azt is tudják, hogy ha valaki kérdezi őket a vonal másik végén, akkor mit kell neki mondani?

Az egyesület elnöke Weiger Lajos minden héten szerdán tanítja hol elméletre, hol gyakorlatra a tanulókat. Immár hét éve zajlik ez az oktatás és egyre népszerűbb, amit az is jelez hogy a 2022/23-as tanévben már 18 gyermek jelentkezett a tűzoltó szakkörre. Tegnap igazán kellemes idő volt az iskolaudvar locsolására, ezért Weiger Lajos elnök, Molnár József önkéntes tűzoltó segítségével, az iskola sportpályáján és a mögötte lévő füves udvaron tanították meg az általános iskolásoknak az alapvezeték kiépítését és ott mutatták meg a sugárcső működését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában