Kiállítás

2022.10.16. 14:13

Fejér megyei kortárs festők képei a Nyitrai úti Közösségi Házban

Október 30-ig tekinthető meg az a kortárs festményekből nyílt kiállítás, amelyet a Festészet Napja alkalmából állítottak össze a székesfehérvári Nyitrai úti Közösségi Házban.

Borsányi Bea

Koppány Attila egyesével mutatta be a kiállítás képeit a megjelenteknek

Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

„A festő színt kever, pigmentet old, felületet alakít, síkba teret formáz, anyagot gyúr látvánnyá. A látványból mondandót, üzenetet képez, környezetet, életteret ruház fel szépséggel, harmóniával, kérdőjelekkel és felkiáltójelekkel” – idézte Verebes György Munkácsy-díjas festő gondolatait a kiállítás megnyitójának bevezetőjében Bárány Terézia, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének képviselője, aki zárszóként így fogalmazott: „Ünnepeljük együtt a Magyar Festészet Napján azt, hogy van festészet, van magyar festészet, van jó magyar festészet, ami mögött kiváló művészek állnak!”

Festészet napi kiállítás a székesfehérvári Nyitrai úti Közösségi Házban
A kiállítás egyik képe, Csóka László alkotása
Fotós: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

A közösségi ház falára a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének Fejér megyei  tagjai – összesen 27 alkotó – munkái kerültek fel. A kortárs képeket az enyingi születésű, Fehérvárról induló festőművész, Koppány Attila mutatta be a megnyitón megjelent közönségnek. „Olyan kiállítást tudunk itt megnyitni, amely sokszínűségében jó jellemzi a kortárs magyar festészet különböző irányzatait, stílusáramlatait és jó színvonalú műveken keresztül ismerhetjük meg ezt a világot” – foglalta össze a kiállítást egyetlen mondatban Koppány Attila. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában