Közönségtalálkozó

2022.10.27. 09:30

Fehérváron a Toldi – A mozifilm, avagy beszélgetés a társrendezővel

A székesfehérvári Barátság Mozi Meg-Ki filmklubban szerda este vetítették a Jankovics Marcell rendezte Toldi – A mozifilm című alkotást. A vetítés után közönségtalálkozót tartottak, melyen a társrendezővel, Csákovics Lajossal beszélgethettek a résztvevők.

FMH

Toldi történetét szinte mindegyik generáció ismeri – a filmmel kapcsolatban Csákovics Lajost kérdezhették a mozinézők

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A mozifilmet megelőzte az Arany János-emlékév pályázatára született animációs sorozat, amelyet 2021-ben a Duna Televízióban mutattak be nagy sikerrel. A Toldi-mozit a napokban kezdték el vetíteni, így a fehérvári közönség is az elsők között láthatta a 107 perces magyar animációs filmet, melynek figuráit és képes forgatókönyvét is Jankovics Marcell rendező álmodta meg még a sorozat készítésekor. 

A Toldi-sorozatot úgy tervezték, hogy abból később egész estés változat is születhessen. Az ebbe szánt pluszjeleneteket Jankovics Marcell még tavaly májusi halála előtt meg tudta rajzolni. A bivalyerős főszereplő története itthon mindenki számára ismert, hiszen nincs olyan magyar ember, aki ne tanult volna Arany János Toldijáról az iskolában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában