Kiemelkedő tevékenység

2022.10.22. 20:10

Díszpolgári címeket is átadtak Gárdonyban

Az október 23-i ünnepség előtt került sor idén is az elismerések átadására Gárdonyban. A díszpolgári cím átadása mellett a Művelődésügyért és a Gárdony Városért elismeréseket vehették át a kitüntetettek.

S. Töttő Rita

Fotó: Ódor Balázs

Gárdony városa „Művelődésügyért” kitüntető címmel ismeri el azok érdemeit, akik kiemelkedően tevékenykednek az oktatás, nevelés, sport, közművelődés területén, vagy a városi rendezvények színvonalas lebonyolításában kiemelkedően közreműködnek – hangzott el szombaton a gárdonyi önkormányzat ünnepségén. Az idei esztendőben a kitüntetést Oláh-Nagy Éva, az Alborada kórus karnagya vehette át.

Gárdony önkormányzata 1999-ben alapította másik fontos elismerését, a Gárdony Városért kitüntetését is, amellyel azok érdemeit ismerik el – vázolták az ünnepségen -, akik hosszú távon, vagy kiemelkedően munkálkodtak a város fejlődéséért, közéleti tevékenységükkel hozzájárultak az itt élők érdekeinek védelméhez, életfeltételeik biztosításához és fejlesztéséhez, vagy tevékenységükkel közvetlenül vagy közvetetten hozzájárultak Gárdony jó hírének kialakításához, fenntartásához. Ezúttal két helyre mehetett az elismerés, ugyanis a Buci Pékség tulajdonosait és Nádas Étterem tulajdonosait részesítették e kitüntetésben.

A „Gárdony Város Díszpolgára” címet pedig mindig azok kapják, akik „Gárdony város fejlesztéséért kiemelkedően dolgoztak: társadalmi, gazdasági, tudományos munkájukkal, művészeti téren létrehozott alkotásokkal elősegítették a város fejlődését, gazdasági előrehaladását és a lakosság kulturális igényeinek kielégítését.” Illetve „Kimagasló munkásságukkal közvetetten hozzájárultak Gárdony jóhírének és vonzerejének növeléséhez, vagy kiemelkedő tevékenységük során kapcsolatba kerültek a várossal.” A részletezést követően pedig átadták a kitüntetést Heresznyei Gabriella gyermekorvosnak, valamint Karl Melinda gárdonyi református lelkésznek.  Az 1956-os megemlékezésre pedig ezt követően, a Hősök parkjában került sor, Tóth István polgármester köszöntőjével és megemlékezésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában