Tárgyalt a képviselőtestület

2022.10.14. 12:23

Biztosított a gyermekek ellátása Móron

Az első előterjesztésben nem újabb megszorító intézkedésekről döntöttek, hanem a már korábban meghozott döntések átvezetése történt meg a költségvetésben.

Palocsai Jenő

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

A döntéshozatal végén Fenyves Pétert kérdeztük, hogy ez mit is jelent a gyakorlatban? A polgármester elmondta: - A gyermekintézmények működése változatlan marad, vagyis bölcsődék és óvodák továbbra is működhetnek. A testület december 31-ig biztosította ezen intézmények számára a megfelelő forrást, így a felmerülő többletköltségekre is. Utóbbi miatt természetesen módosítani kellett a költségvetés néhány sorát is. 

Mint kiderült, közben a már megkezdett közterületi fejlesztések is mennek tovább a maguk útján, és ezt a testület is segíti döntéseivel. A város vezetője úgy fogalmazott: - A járdaprogramról is hozott döntéseket a testület. Jelenleg 20 járdaszakasz építését tervezzük. Ezeknek megvannak már a tervei és erre biztosított forrást a testület. Mivel a pénz és a tervek is megvannak, indulhat a közbeszerzés. 

Ebben a hónapban még egyszer biztosan összeül a testület. Október 26-án egy intézkedési terv készül arról, hogy mi lesz november 1-től, ugyanis a város csak október utolsó napjáig tudta vállalni a Wekerle Sándor Szabadidőközpont uszodarészének fenntartását. Az, hogy mi lesz a sokak által látogatott, számtalan sportolónak elengedhetetlen létesítménnyel, az nagyban függ attól, hogy a kormányzat, illetve a sportállamtitkárság mit tud javasolni az október 20 utánra tervezett tárgyalásokon. Ott egyeztetnek majd az Úszó Nemzet Programról, illetve azon belül az uszoda szerepéről, működéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában