Zöld jeles napok

2022.10.05. 16:00

Állatok világnapja a soponyai iskolában

Az állatok világnapja alkalmából a soponyai általános iskolások különböző programokon vettek részt, amelyek mindegyike az állatokhoz kapcsolódott – tudtuk meg Hollósi Lászlóné Anikótól, az intézmény igazgatójától.

V. Varga József

A díjazottak rovarokkal és oklevéllel

Fotó: Az iskola

Az állatok világnapjának célja, hogy az ember – állat barátságot megerősítse, és felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára, hiszen az állatok nem csak boldogabbá teszik életünket, de segítik is mindennapjainkat. Örökös öko-iskolaként a soponyai Zichy János Általános Iskolában a korábbi évek hagyományainak megfelelően a zöld jeles napok keretében az idei tanévben is tovább folytatódik a tanulók környezettudatos magatartásának, természet- és állatszeretetének formálása.

Az állatok világnapja alkalmából az iskola diákjai különböző programokon vettek részt, melyek mindegyike az állatokhoz kapcsolódott. A gyerekeket nagyszabású hüllőkiállítás várta. A gyerekek közvetlenül figyelhették meg ezeket az állatokat, hallhattak életmódjukról, szokásaikról. 

Az állatok világnapjára meghirdetett pályázat ünnepélyes eredményhirdetését is megtartották, illetve megnyitották a beküldött pályaművekből összeállított kiállítást. Bármilyen anyagból rovarokat lehetett készíteni, bármekkora méretben – a versenyre több mint 80 pályamunka érkezett. A díjakat Szücs Norbert polgármester adta át. A legjobb 40 munka alkotója jutalomkiránduláson vesz részt a Komáromban tartandó nemzetközi kutyakiállításon október végén. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában