Szórakozás és sport

2022.10.23. 09:07

A kerékpárosoknak kedveztek Polgárdiban (videó, galéria)

Alig várták a kerékpárral érkezők, hogy végre ők is feljussanak a frissen elkészült pályára.

Hajdú Marianna

Fotó: Hajdú Marianna / FMH

A pumpapálya egy legfeljebb pár száz méter hosszúságú, hullámzó felszínű, körkörös útvonal, amin fel‑le pumpáló mozgással kell haladni a biciklivel.

Ezt csak azoknak érdemes elmondani, akik még nem találkoztak ilyen pályával. A megszállott biciklifanoknak nem kell bemutatni. Ez jól látszott Polgárdiban is szombaton délután, amikor ünnepi keretek között Nyikos László polgármester, Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért felelős államtitkárával és Törő Gábor országgyűlési képviselővel átadták az elkészült pumpapályát.

Az elhangzott beszédek után, hogy ne csak szavakba legyen foglalva a mozgás fontossága, néhány BMX-kerékpárt kölcsön kérve, az államtitkár közös bringázásra hívta politikus társait. A szép számmal egybegyűlt érdeklődők meglepetésére ezen nem lepődtek meg, hanem a legnagyobb természetességgel pattantak nyeregbe és tekertek végig a pályán.

A kezdők még hajtották magukat a pályán, ám az utánuk következő BMX-suli profi csapata, a legnagyobb könnyedséggel rótták a köröket és ugrattak a levegőbe egy-egy emelkedőt kihasználva.

A bemutatót követően jöhettek a kezdők, akiket a profik természetesen gondosan eligazítottak az alpfogásokról és a pályáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában