A számlálóbiztosok igazolvánnyal érkeznek majd

2022.10.22. 08:00

A fehérvári háztartások több mint háromnegyede már részt vett a népszámláláson

Bár a Központi Statisztikai Hivatal meghosszabbította a népszámlálás online kitöltésére rendelkezésre álló időt, már ez a határidő is lejárt. Székesfehérvár polgármestere összefoglalta a városra vonatkozó, ezen időszak alatt produkált adatokat.

Baráth Eszter

Forrás: Karnok Csaba / Délmagyar

Az eredeti határidő lejárta előtt a KSH felületét nagy terhelés érte, sokan próbálták kitölteni a népszámlálás kérdőívét az utolsó pillanatban. Ennek fényében az online kitöltésre plusz három napot kapott a lakosság, tehát október 19-ig élhettek ezzel a lehetőséggel.
Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere közösségi média felületén közölte, a városban a háztartások 75,1 százaléka, tehát több mint háromnegyede már részt vett a népszámlálásban. Tájékoztatása szerint megyei viszonylatban is jól teljesítettünk, az országban a harmadik legtöbb kitöltést Fejér megyéből érkezett.
Az elkövetkezendő időszakban azokat a háztartásokat, amelyek még nem vettek részt a népszámláláson, névre szóló igazolvánnyal rendelkező számlálóbiztosok keresik fel. Abban az esetben, ha a biztosok nem találják otthon a lakókat, értesítést hagynak a postaládában, a rajta szereplő adatok alapján pedig telefonon tudnak időpontot egyeztetni a kitöltésre.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában