Gyászol a Vidi

2022.10.29. 12:12

84 esztendős korában elhunyt Tímár Mihály

A fehérvári születésű egykori kiváló kapus, 2022. október 27-én 84 esztendős korában, rövid betegség után távozott.

feol.hu

Forrás: molfehervarfc.hu

A MOL Fehérvár FC megrendülve értesült a hírről, miszerint Tímár Mihály a napokban, rövid betegeskedés után távozott. 

A csapat honlapján a következőképp emlékezik meg a legendás kapusról: 

A Vidi történetének legnagyobb alakjai közé tartozik Tímár Mihály. 1938. március 13-án született Székesfehérváron. 21 éves korában a feloszlott Petőfiből került át és onnantól több mint tíz éven keresztül az eredetileg a MÁV-Előréhez átsorolt, majd mégis a Vidihez igazolt Varga Józseffel együtt felváltva védték a kaput.

182 bajnoki fűződik a nevéhez, amiből 29-et az NB I-ben játszott - többek között a klub történetének első élvonalbeli meccsén. Kétszeres másodosztályú bajnok, aki még az 1970-71-es idényt is vállalta, bár pályára már nem lépett, inkább kapusedző-játékosként mentorálta Magyar Gábort és Szabó Istvánt. 

Tímár Mihály örökre beírta magát a Vidi történelemkönyvébe, ő az a kapus, aki a harmadik legtöbb kapott gól nélküli tétmeccsen őrizte a Vidi kapuját.

Amikor nem volt élvonalbeli játékos, a Videoton-gyárban dolgozott, amely pozíciót visszavonulása után is évtizedekig betöltötte. Halála napjáig Székesfehérváron élt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában