Hétvégére minden visszaáll a régi kerékvágásba

2022.09.21. 16:01

Vajon mire bukkantak a városgondnokság munkatársai a gödörben?

Termetes lyuk tátong a Piac téren található munkaügyi központ előtt, azonban pánikra semmi ok! Ahogy korábban megírtuk, a városgondokság munkatársai megkezdték a problémás területet feltárását, hogy kiderüljön, miként történhetett, hogy egyik napról a másikra a térkövek engedtek a gravitáció törvényének és beszakadtak.

Kecskés Zoltán

Az özönvízszerű esőzés miatt beszakadt a térkő a piactéren, ám hétvégéig befejeződhetnek a helyreállítási munkálatok.

Fotó: Kecskés Zoltán

Hétfőn a városgondnokság gazdasági igazgatója, Béndek Balázs úgy nyilatkozott, hogy az elsődleges következtetések szerint a térkövet alámosta az eső, emiatt a térburkolat leszakadt, megsüllyedt és reményeik szerint mihamarabb megtudják kezdeni a területrész feltárását, majd a hiba kiküszöbölését. Keddi telefonbeszélgetésünk során elmondta, hogy a gyanújuk beigazolódni látszik és jelen állás szerint nem a közmű hibásodott meg – Hálistennek, tette hozzá gyorsan –, hanem egy kisebb kivitelezési hibáról van szó. Majd a részletekbe is beavatta portálunkat.

Fotós: Kecskés Zoltán

– A kollégák a feltárást követően azt tapasztalták, hogy annak idején, amikor elkészült a térkő burkolat, akkor az ominózus területen – a viacolor alá – a meghatározott zúzott kőréteg többszöröse került. Ami azt jelenti, hogy bár sok idő eltel azóta, de a túlzott vastagság miatt nem tudott kellően összetömörödni, így a hirtelen lezúduló csapadék utat talált magának. Szerencsére csak egy alámosásról van szó, a közműnek semmi baja – magyarázta a városgondokság gazdasági igazgatója. Béndek Balázs, aki hozzátette, hogy a tervek szerint még a héten befejeződnek a helyreállítási munkálatok és utána újra teljes szélességében használható lesz a Fejér Megyei Munkaügyi Központ előtti járda. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában