Frissen Fejérből

2022.09.02. 07:00

Vajon mi történt? Áramkimaradások és csatornaszag Etyeken

Több megkeresés, panasz érkezett szerkesztőségünkhöz, hogy Etyek egyes részein – olvasóink szerint – és több környékbeli településen szerda késő estétől csütörtök délelőttig nem volt áram, ráadásul a szennyvíz átemelők sem működtek, így a csatornaszag is elkezdett terjengeni az érintett településrészeken.

kecskés Zoltán

Fotó: Pesti Tamás

Az egyik neve elhallgatását kérő asszony elmondta, sajnos a probléma nem új keletű, mivel az elmúlt egy hétben ez már a második ilyen több órás váratlan szolgáltatáskiesés. Elmondása szerint az Öreghegyi úton, Kossuth Lajos utca, Deák Ferenc utca és Eperfás utcák által határolt részen 13 órán keresztül szünetelt a szolgáltatás, a falu többi részében csak áramingadozást észleltek. Mint megtudtuk, az érintett területrészen egyébként folyamatos az építkezés, újabb és újabb lakók költöznek ide, így az ott élők úgy gondolják, hogy az egyre nagyobb terhelés okozhatja a rendszerben a problémát.

Az általunk megszólaltatott lakók szerint a pirossal bekarikázott területrészen volt áramkimaradás
Forrás: Google Maps

Portálunk felkereste az érintett szolgáltatókat,  hogy véleményezzék a kialakult helyzetet.

– Tegnap este (szerda) 22:21 perckor kettős meghibásodás okozott áramkimaradást Etyek egy részén és Bicske külterületi részén, Máléhegyen, melyet egy kapcsolókészülék és egy kábelszakasz egyidejű meghibásodása okozott. Szakembereink azonnal, az éjszaka folyamán megkezdték a hiba behatárolását és a helyreállítást. A javítást hátráltatta az éjszakai intenzív esőzés mellett az is, hogy a hibás kábelhely egy nehezen megközelíthető, sűrű aljnövényzettel borított területen van. Ma késő délelőttre, 11 óra 31 percre minden érintett ügyfelünk áramszolgáltatása helyreállt és azóta folyamatos. Munkatársaink azonban jelenleg is a helyszínen vannak és dolgoznak a végleges helyreállításon – tudtuk meg az E.ON sajtómunkatársától.

A Fejérvíz Zrt. is reagált levelünkre, akik elmondták, hogy az áramkimaradások a vízművet is érintették, de ellátási problémát nem okoztak.

– Augusztus 27-én (szombat) délutáni órákban volt egész települést érintő áramszünet. Ez a szennyvíz átemelőket is befolyásolta, azonban az átemelőkből a szennyvíz továbbítása folyamatos volt, az átemelőket aggregátorról láttuk el. Augusztus 31-én (szerdán) 22.30 és 00.30 között volt áramszünet, amely szintén érintette az átemelőinket, azonban aggregátorozásra nem volt szükség, mert üres állapotban voltak (esti csúcsfogyasztás után). Szaghatás egyik esetben sem keletkezett, maximum a normál üzemi állapotú  – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott válaszukban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában