Zsebünkben hordhatjuk a helyi híreket

2022.09.26. 14:00

Mobilapplikáció fogja csokorba Adony legfontosabb híreit, eseményeit

A város lakói immár települési mobilapplikációval is tájékozódhatnak az aktuális hírekről, eseményekről. A helybéliek számára gyors és hiteles információkat ígérő applikációban a mindennapokban fontos információk és rendkívüli történések egy helyen elérhetők.

Héjj Vivien

Minden információ egy helyen – egyszerű használat, áttekinthető felület

Fotó: Héjj Vivien / FMH

Egyre több település adja lakosai kezébe az információkat, s így tett nemrég Adony önkormányzata is. A város lakói már telefonos alkalmazáson keresztül is tájékozódhatnak az aktuális hírekről, történésekről. Hogy mindez kiválthatja-e valaha a helyi kiadványok, hirdetőtáblák funkcióját, az majd csak évek múltán derül ki.

Az alkalmazás regisztráció és bejelentkezés nélkül elérhető, ennél fogva természetesen azok is használhatják, akik nem helybéliek, ám mégis kíváncsiak az aktualitásokra, a közelgő programokra. Fontos hangsúlyozni, az alkalmazás alapvetően nem gyűjt és nem tárol személyes adatokat, ez alól azonban kivételt képeznek az applikáción belül leadott lakossági javaslatok, észrevételek, ötletek, ezen funkcióknál ugyanis néhány személyes információ megadása kötelező.

Az ingyenesen letölthető Adony alkalmazás megnyitása után egy 12 menüpontból álló kezdőképernyő tárul elénk, ahonnan egyetlen kattintással navigálhatunk a különféle funkciók között. Az üzenetek menüpontban a legfrissebb hírek között böngészhetünk, egyes közelgő eseményeknél még azt is külön jelzi rendszer, hány nap múlva esedékes egy-egy program. A kapcsolatok és hasznos linkek menüpont alatt az önkormányzat, a városi intézmények, a különféle szolgáltatók, a rendvédelmi szervek és az egyes civil szervezetek elérhetőségeit találjuk. Legyen szó a közeli bolt vagy éppen az okmányiroda nyitvatartási idejéről, minden információt egy helyen elérhetünk.

A közelgő programokról első kézből ad tájékoztatást a rendszer, így már előre tudhatjuk, mikor lesz a településen elektronikai hulladékgyűjtés, vagy mikor tartanak mesedélutánt a helyi könyvtárban. Külön menüpont gyűjti össze a település látnivalóit, szám szerint tíz értéket. Ezek lelőhelyéről és rövid történetéről is információkat találnak a kirándulni vágyók.

A helyiek számára szintén hasznos funkció a lakossági javaslatokat, észrevételeket begyűjtő menüpont. Itt első körben kiválaszthatjuk, hogy milyen jellegű javaslattal, problémafelvetéssel szeretnénk élni – például utak, járdák, közlekedési táblák, parkolás –, majd néhány személyes adat megadása után szöveges üzenetben és fotó csatolásának lehetőségével nyújthatjuk be észrevételeinket.

Mindezeken túl elérhető a közelmúlt eseményeinek képgalériája, az aktuális évi hulladékszállítások időpontja, s a helyi kiadványba is egyetlen kattintással belelapozhatunk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában