Tapasztalatok egy kerékpározótól

2022.09.16. 11:55

Megérkezett az első videós kritika a Buba Kőszárhegy és Polgárdi közötti szakaszáról (videó)

A Budapest–Balaton-kerékpárút Kőszárhegy és Polgárdi közötti szakaszán készített videót és sajátos stílusú beszámolót egy bringázó.

hajdú Marianna

A Budapest-Balaton (BuBa) kerékpárút kritkus szakasza Kőszárhegytől egészen Polgárdiig tart.

Forrás: Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

Korábban már mi is beszámoltunk a Buba ezen szakaszának minőségéről, sőt Nyikos László, Polgárdi polgármestere a kerékpárútnak ezt a részét annak balesetveszélyessége miatt – a munkák befejeztével – nem vette át. Nem kellett sokat várni az első, Budapest–Balaton-kerékpárutat érintő kritikára. Egy bringásoknak szóló közösségi oldalra töltöttek fel egy videót, amiben a Székesfehérvár–Balatonakarattya szakaszon teker éppen a felvétel készítője és társai. Összességében nagyon dicsérik a nemrégiben átadott, új szakaszt.

Nem minden arany, ami fénylik

A kellemes tekerés akkor vált kellemetlenné számukra, amikor elérték a Kőszárhegy–Polgárdi közötti szakaszt. Ennél a résznél érezte úgy Molnár Gábor, a felvétel készítője, hogy véleményét nem szabad véka alá rejtenie.

A videóból kiderül, hogy a kerékpárosok nagyon elégedettek, nagyon jó ötletnek tartják az útvonalat és hatalmas segítségnek a bringás társadalom számára. Ahogy Molnár Gábor fogalmaz: "Nem minden arany, ami fénylik. Ahol elkészült az új aszfaltozás és megvan a teljesen új nyomvonalú kerékpárútvonal, ott azt mondom, hogy szinte tökéletes."

Gödrök és repedések

Nagy egészében tehát dicséri a sima felületet, a széles utat. Tízes skálán nyolcasra értékeli, mert mint mondja: "a kétéves aszfalt már elkezdett repedezni, itt-ott benőtte a szélét a gaz és kavicsos, mint aminek nincs gazdája. De ezen kívül egy fantasztikus út, és öröm volt rajta kerékpározni."

A pozitív értékelés a fent említett szakaszig tartott. A Kőszárhegytől Polgárdiig tartó rész már csak egy pontot ért azon a bizonyos skálán. Erről a szakaszról az ítélet: "A többi rész, ami viszont nem lett újonnan aszfaltozva, hanem csak kijelölték rajta a kerékpárutat – ez a Kőszárhegy és Polgárdi közötti mellékút szakasza –, tele van gödrökkel, repedésekkel. (...) Országúti kerékpárral itt már komoly problémák akadnak, szétüti a kereket, a vázat…"

A polgárdi belső szakasz

Molnár Gábor ugyanitt említi még a néhány száz méteres szakaszon tapasztalható kavicsos útminőséget, amin egy komolyabb kerékpárral nehéz a közlekedés. Polgárdiba beérve pedig szerinte az útvonal kijelölése teljes melléfogás, mivel egy lakótelepen fut keresztül, és véleménye szerint az ott élő lakók parkolását zavarhatják a kerékpározók.

Nézze meg a teljes videót itt:


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában