Frissen Fejérből

2022.09.13. 13:21

Letartóztatásban az anyját megöléssel fenyegető férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség kapcsolati erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki rendszeresen bántalmazta édesanyját, és többször azzal fenyegette meg, hogy megöli.

Fejér Megyei Főügyészség

Illusztráció

Forrás: Pixabay

A nyomozás adatai szerint az édesanyjával közös háztartásban élő férfi 2019 óta testileg és lelkileg folyamatosan bántalmazta, trágár módon szidalmazta, valamint többször megöléssel fenyegette a sértettet, aki a bántalmazások következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A férfi és édesanyja között 2022. szeptember 6-án kialakult ismételt vita során a gyanúsított meglökte, arcon ütötte, és leköpte a szülőjét, majd ismét azzal fenyegette meg, hogy megöli őt. A nő félelmében egy késsel megsebesítette fiát, akit kórházba szállítottak.

A férfi ezután egy közös ismerősükön keresztül fenyegető üzenetet küldött édesanyjának, hogy a történtek miatt megöli őt.

A nőben fia fenyegetése komoly félelmet keltett, ezt követően tett feljelentést, mire a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a férfit.

A gyanúsított korábban édesanyja sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekmény miatt volt már büntetve, így az ügyészség bűnismétlés veszélyére hivatkozással indítványozta a letartóztatását.

A Székesfehérvári Járásbíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

A bíróság döntése ellen a férfi és védője fellebbezést jelentettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában