Utánajártunk, mi lesz a terület sorsa

2022.09.20. 15:00

Lebontották a régi kerítést, itt lesz Fehérvár új parkolója?

Az Ybl Miklós utca és a Mátyás király körút találkozásánál eltűnt a sarokról a kerítés és a területen most autók állnak. Itt lesz vajon a város új parkolója? - tette fel a kérdést olvasónk.

Házi Péter

Szokatlan a látvány: eltűnt a hoszú évek óta itt álló kerítés, a területen autók parkolnak

Fotó: Házi Péter

A Mátyás király körút Domus áruház melletti szakaszának felújítását és megnyitását követően több autósnak feltűnt, hogy kissé a környék képe is megváltozott: az Ybl Miklós utca és a Mátyás király körút kereszteződése mellől eltűnt az évek óta ott álló kerítés. Itt korábban egy egyszintes, nagyon régi épület állt, ami aztán omlásveszélyessé vált és végül az  önkormányzat lebontotta. A területet bekerítették és évek óta nem változott itt semmi. Most azonban a kerítés eltűnt és a területet parkoló autók foglalták el. – Itt lesz Székesfehérvár új, belváros melletti parkolója? Kérem, járjanak utána, mi lesz a területtel – kereste meg a feolt az egyik olvasónk.

Amint az önkormányzat közlekedési irodájától megtudtuk, ez a terület nem közparkoló, hanem a Zichy ligeti társasház lakóinak használatában van, tehát ide bárki csak úgy nem parkolhat le. A kerítést azért bontották el, mert útban volt a járdaépítésnél, illetve már rossz állapotú volt. Mint megtudtuk, nem marad így, nyitottan a terület: a lehatárolására (azaz a bekerítésre) természetesen újra sor kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában