Jelentős segítség a Fehérváron közlekedőknek

2022.09.21. 18:00

Kezdődik a multicsarnok úthálózatának építése: a déli összekötővel együtt tehermentesítheti a városmagot

„Szépen halad a déli összekötő építése! Immár a közvilágítás jelentős része a helyén, ahogy a szegélyek, vízelvezetők is sok szakaszon már készen vannak!” – írja friss bejegyzésében Cser-Palkovics András polgármester.

Házi Péter

Forrás: Cser-Palkovics András közösségi oldala

Amint a posztjából kiderül, az úttest legfelső, végleges rétege is több helyen elkészült, de a felfestések még hiányoznak, illetve a a korábban is meglévő útszakaszok, így a Takarodó út felújítása zajlik. Jelen állás szerint a kivitelezés könnyedén befejeződhet a határidőig, csúszással nem kell számolni.

A poszt nem szól arról, hogy mi a határidő, ám a korábbi bejelentések alapján ez 2023 tavasza, ekkortól tehermentesítheti majd a Széchenyi út–Horvát István utcák kereszteződését, valamint a Mártírok útját a déli összekötő.

A város polgármestere egy tágabb közlekedési összefüggésről is ír a mostani bejegyzésében: a déli összekötő jelentősen tehermentesíti majd a belvárosi utakat, különösen a multicsarnok úthálózatával együtt. „Utóbbi kivitelezése most indul, emiatt korlátozások lehetnek a Nagyszombati-Budai csomópontnál. Amikor elkészül a Budai út és az ipari park útkapcsolata, valamint a déli összekötő is, akkor tulajdonképpen létrejön a "déli elkerülő", ezzel jelentős előrelépést téve a városmag tehermentesítéséért.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában