Frissen Fejérből

2022.09.08. 20:00

Kedvükre válogathattak a könyves flashmob résztvevői a Bartók Béla téren

Még hogy az olvasás magányos műfaj! Persze többségében az, de a Vörösmarty Mihály Könyvtár mai programja bebizonyította, hogy az olvasás összehozza az embereket, a könyvek pedig képesek igazi közösségi élményt is nyújtani.

Baráth Eszter

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A tavalyi sikeres programot követően idén is az olvasás világnapja alkalmából hívta életre a könyves flashmobot a Vörösmarty Mihály Könyvtár. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az esemény lényege az volt, hogy az érdeklődők „elhagynak” egy, vagy több könyvet a Bartók Béla téren, majd helyette választanak a már ott lévők közül.
A flashmob szabályai szerint egy villámcsődület maximum 15 percig tart, ma azonban bőven volt ideje mindenkinek végignézni a kínálatot. A felajánlott kötetek között bárki megtalálhatta a neki tetszőt, hiszen a gyermekkönyvektől kezdve, a romantikus regényeken át, a klasszikus irodalomig mindenféle könyv fellelhető volt. Az érdeklődők épp olyan folyamatosan cserélődtek a téren, mint a kötetek a padokon.

A legkisebbek is találtak könyvet maguknak
Fotós: NAGY NORBERT


Jerome Judit Aida, a könyvtár munkatársa és az esemény egyik szervezője nagy örömmel figyelte a kötetek közt válogató kicsiket és nagyokat. – Nagyon örülök, hogy ennyien eljöttek, már most körülbelül hetvenen fordultak meg a téren és nézték meg a könyveket. Örülök annak is, hogy mindenki meghallgatta a kérésünket, és csak szép állapotú könyveket hoztak – emelte ki Jerome Judit Aida, akivel alig tíz perccel az esemény kezdete után beszélgettünk.


Az olvasók érdeklődését jól mutatja az is, hogy volt, aki már válogatás közben kérdezte a szervezőt, mikor lesz hasonló program. Jó hír, hogy a tervek szerint egy év múlva, szintén az olvasás világnapja alkalmából ismét megrendezik majd a könyves villámcsődületet.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában