Pályázat

2022.09.25. 21:00

Iskolakezdési támogatás az önkormányzattól

Az idei tanévben is igényelhető a dunaújvárosi önkormányzat által nyújtott iskolakezdési támogatás – jelentette be sajtótájékoztatón Pintér Tamás polgármester. Az idei évben erre a célra összesen 4 millió forintot különítettek el. A jogosult szülők szeptember 30-ig igényelhetik a juttatásokat - tájékoztat a település honlapja.

Duol.hu

A polgármester elmondta: az igényelhető gyermekenkénti  6 és 15 ezer forintos támogatásra való jogosultságnak több feltétele is van. Ilyen feltétel például az 1 főre jutó havi jövedelem összege vagy a bejelentett dunaújvárosi lakcím.

– Önkormányzatunk idén 4 millió forintot különített el az iskolakezdési támogatás fedezésére. A korábbi évekhez hasonlóan az általános iskola első, és a középiskola 9. osztályos tanulóinak számára 15 ezer forinttal, az általános iskolásoknak 6 ezer forinttal segítünk.

Fontos tudni, hogy ez nem egy automatikusan járó pénzösszeg, azok a szülők kaphatják meg, akik a juttatásra vonatkozó feltételeknek megfelelnek, és a támogatás iránti kérelmüket 2022. szeptember 30-ig benyújtják a hivatalba.

Azok a gyermekek jogosultak a támogatásra, akiknek a családjában az egy főre jutó jövedelem összege nem haladja meg a 85.500 forintot, gyermekét egyedül nevelő személy esetében pedig a 99.750 forintot. Mindemellett feltétel még a bejelentett dunaújvárosi lakó – vagy tartózkodási hely is.

Az iskolakezdési támogatás igénybevétele iránti kérelemhez mellékelni kell a jövedelemigazolásokon túl az adott intézmény iskolalátogatási igazolását is.

A kérelmet 2022. szeptember 30-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályán ügyfélfogadási időben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában